Grand Theft Auto 6-uitgever ziet 'review bombing' als reële bedreiging

Grand Theft Auto 6-uitgever ziet 'review bombing' als reële bedreiging

Waarschuwt het bedrijf aandeelhouders alvast over de mogelijkheid?

Take-Two Interactive, de uitgever van gamefranchises als Grand Theft Auto, heeft zich uitgesproken over het zogeheten 'review bombing' en de bedreiging die het kan vormen voor de winstvorming van het bedrijf.

'Review bombing' houdt in dat een grote groep mensen negatieve reviews achterlaat op websites of webshops over een bepaald product - zoals games. Dit niet per se met de kwaliteit van het product in het achterhoofd, maar bijvoorbeeld vanwege controverse rondom de ontwikkelaar of uitgever of een bepaalde gemaakte keuze binnen het product waar veel mensen het niet mee eens zijn. Door al die negatieve recensies daalt het gemiddelde cijfer van het product, wat logischerwijs slecht is voor het imago en de verkoop van het product.

Tijdens een recente SEC-filing (een financieel statement dat publieke bedrijven regelmatig naar de Amerikaanse Secturities and Exchange Commission moeten maken) heeft Rockstar- en Grand Theft Auto-eigenaar Take-Two Interactive zich uitgelaten over dergelijke review bombings. Stephen Totilo deelde de specifieke quote op GameFile.

"Het is belangrijk om hoge cijfers te krijgen en behouden voor onze games op de third-party-platforms waarop we opereren, omdat ze er voor zorgen dat meer spelers onze games vinden", aldus Take Two. "Als de cijfers voor onze games dalen of als we significant negatieve recensies krijgen, kunnen onze games moeilijker aan te raden zijn door spelers. Daarnaast kunnen we onderhevig zijn aan negatieve reviewcampagnes of smaadcampagnes die bedoeld zijn om onze gemiddelde cijfers te schaden. Dergelijke situaties kunnen er voor zorgen dat we spelers en winst verliezen, meer moeten uitgeven aan advertenties en marketing en onze reputatie schade ondervindt."

Hoewel dit simpelweg een manier kan zijn voor Take-Two om uit te leggen wat er zoal kan gebeuren na de release van de game, kan het tegelijkertijd ook gemeld worden om aandeelhouders van het bedrijf voor te bereiden op eventuele review bombing rondom het aankomende Grand Theft Auto 6. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat bepaalde opties die spelers graag zien ontbreken, of dat specifieke situaties of personages niet bij alle spelers even goed in de smaak vallen - bijvoorbeeld omdat ze te 'woke' zouden zijn. Dit is echter puur speculatie - buiten de onthullingstrailer is er nog niets bekend over Grand Theft Auto 6, behalve dat de game in het najaar van 2025 uit moet komen.

Review bombing komt met enige regelmaat voor. Recente voorbeelden zijn de release van Overwatch 2 vorig jaar op Steam - vanwege een gebrek aan beloofde content - en Helldivers 2 eerder dit jaar op Steam - vanwege de verplichting van een PlayStation Network-account om de game te spelen die kort daarna weer verwijderd werd. Laatstgenoemde situatie is een voorbeeld van review bombing dat uiteindelijk in het voordeel van de consument kan werken.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit zal alles te maken hebben met GTA+ voor GTA6. Ze gaan GTA6 totaal uitmelken. Dit zie je van mijlen ver aankomen en dit bericht is een bevestiging als je het mij vraagt. Ze doen dat nu beetje voor beetje bij GTAV om de spelers 'eraan te laten wennen'. En dalijk zodra GTA6 Online uit is breekt de pleuris uit xD

1
test

Waarom zou GTA 6 een nieuwe online mode bevatten. Het succes van GTA Online is juist dat men na 10 jaar nog steeds (grote) updates krijgt. Rockstar zal wel gek zijn dit zo maar af te danken voor een GTA Online 6. Als ze al wat gaan doen is het een nieuw gebied waar je als speler nu met crypto betaalt waardoor iedereen weer onderaan begint.

-2

Omdat het redelijk wat werk zou zijn om dat over te brengen, gezien de engine upgrades die GTA 6 heeft. Tevens zit er een hele nieuwe map in de game, om de map van GTA 5 te behouden zou de game onnodig groot worden. Tevens zou het oneerlijk zijn tegenover nieuwe spelers en dan zijn er een hoop mensen die al zoveel moneys hebben dat ze geen shark cards zouden hoeven te kopen. Nieuw gebied? Ja ofcourse de map van GTA 6 word ook de map van GTA 6 online. Tevens is de hele basis van GTA 5 online whack, matchmaking issues, performance issues, hacking/cheating issues. I mean het werkt maar het is geen project om over naar huis te schrijven. En tja dat gta online nog steeds content updates krijgt, het is veelal toch wel hetzelfde hoe de businesses werken. En natuurlijk simpel om singleplayer dlc te gebruiken, gwn assets kopiëren en de features wat uitdunnen. Het overbrengen van GTA 5 online naar gta 6 is niet alleen technisch onlogisch maar ook vanuit een business perspectief. Echter er zullen ook nog mensen een tijdje 5 online spelen alvorens over te stappen naar 6 online.

1
test

Ja, als je het vertikt om een PC versie uit te brengen kan je dat verwachten. Rockstar/Take2 is één van de meest op macht en op controle beluste uitgevers die er zijn. Een walgelijk businessmodel dat voor 98 % gefocust is op het geforceerd uitmelken van games op consoles; iets wat je bij PC gamers nooit zal lukken.

2
test

Take2 is de uitgever en daar zal Rockstar -helaas- niet al te veel in te zeggen hebben. En "iets wat je bij PC gamers nooit zal lukken." Als ik kijk naar de best selling games van vorig jaar dan zie ik daar FC23, FC24 en een paar andere sportgames alsmede Call Of Duty daar staan. Over geforceerd uitmelken gesproken. Ik ga Rockstar zeker niet 100% vrijpleiten maar als ik de laatste GTA Online update speel dan heb ik wel het gevoel iets nieuws te spelen (ok, na een paar dagen had ik het ook wel weer gezien maar goed ik speel de game blij vlagen) in tegenstelling tot het *ahem* verschil tussen FC 23 en FC 24.

1

Je word al uitgemolken bij de koop van een degelijke gamepc....en zolang je alleen de sp speelt, word je niet uitgemolken hoor. Gta online heeft mij persoonlijk nooit geboeit.

0

Aanbevolen voor jou