Grand Theft Auto 6 verschijnt in het najaar van 2025

Grand Theft Auto 6 verschijnt in het najaar van 2025

Bevestigd door Take-Two Interactive

Grand Theft Auto 6 komt in het najaar van 2025 uit, zo heeft uitgever Take-Two Interactive bevestigd.

Het bedrijf liet dat weten bij het bekendmaken van de cijfers van het afgelopen fiscale jaar, dat eindigde op 31 maart. Meer informatie is er nog niet over de releasedatum. CEO Strauss Zelnick meldde aan Variety over de periode van herfst 2025 dat "ik denk dat we het daar voor nu op laten staan". Een preciezere releasedatum "zal van Rockstar komen en consistent zijn met hoe ze de game marketen".

Grand Theft Auto 6 werd eind vorig jaar onthuld middels een eerste trailer, die ook hieronder bekeken kan worden. Toen werd al bekendgemaakt dat het spel ergens in 2025 uit zou komen. De game speelt zich af in Vice City en omstreken, gebaseerd op Miami in de Verenigde Staten, en draait om twee hoofdpersonages, Lucia en Jason. Het spel komt naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Take-Two liet weten dat het bedrijf een verlies van 2,9 miljard dollar heeft gedraaid gedurende het afgelopen kwartaal. Onlangs werd bekendgemaakt dat er ontslagen vielen bij Take-Two, maar volgens Zelnick bevindt de uitgever zich nu "in een goede positie". Daarbij moet de afronding van de overname van Gearbox ergens binnenkort afgerond zijn.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt erop dat de game intern één, misschien zelfs wel twee keer is uitgesteld. 6 maanden geleden maakte Take-Two nog bekend dat ze in het huidige financiële jaar (1 april 2024 t/m 31 maart 2025) een omzet van $8miljard verwachtten. 3 maanden geleden ging dat al omlaag naar $7miljard, en vandaag is dat omlaag gegaan naar $5,6miljard. Je verlaagt je verwachtten inkomsten niet eerst met 12,5% en 3 maanden later met nog is 20% zonder dat meerdere games of echt 1 gigantische game, bijvoorbeeld GTA 6, intern is uitgesteld. Overigens geloof ik er ook niks van dat Rockstar anderhalf jaar kan zonder de game nog een keer uit te stellen, dus ik verwacht hem pas in 2026. Maar ik hoop natuurlijk dat ik met deze voorspelling fout zit.

[Reactie gewijzigd door poklaan op 16 mei 2024 - 21:58]

3
test

Nee najaar 2025 zal ie wel uitkomen net lekker voor de feestdagen, vraag me af zal ie ook op de nieuwe switch draaien die ik dan ook wel verwacht uit te komen en natuurlijk se ps5 pro. Hardware sales zullen een flinke boost krijgen sinds de game niet op launch op pc is.

0
test

Ben er bang voor. We gaan eerst nog de verhalen van uitstel krijgen want ze willen ons wel de kwaliteit geven die we verdienen, minstens 1 of zelfs 2 keer. Daarna gaan we verhalen te lezen krijgen over te langdurige crushing en als die storm weer is overgewaaid dan pas gaan we een keer die game krijgen. Ik durf op dit moment 2026 niet eens als voor waar aan te nemen puur gezien hoe dit verliep bij eerdere grote projecten van ze (en niet allen bij Rockstar)

2

Ja dat klinkt heel logisch natuurlijk. Goe gezien

2
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

NIet direct een pc versie bij uitgave?

1
test

Dat is wat ik overal lees en hoor.

0

Dat doen ze niet, zodat mensen eerst de consoleversie kopen en dan later nog een keer de pc-versie

0
test

Dat is heel zuur en persoonlijk vind ik dat twijffelachtige praktijken. Zeker als je er ervanuit kan gaan dat de PC versie in dezelfde ontwikkel pipeline zit van de console nu. Puur tactische beslissing. Op release had ik hem dan denk ik wel gekocht in de hype. Maar achteraf niet, of met stevige korting.

0

Of een iets minder cynische insteek: ontwikkelen voor PC is een stuk lastiger omdat je rekening moet houden met veel meer configuraties.

0
test

IK heb geen console dus ik moet wel wachten. Maar ik moet toch m'n pc upgraden tegen die tijd

0

Aanbevolen voor jou