Alles wat we weten over The Last of Us seizoen 2

Alles wat we weten over The Last of Us seizoen 2

Het eerste seizoen van HBO’s The Last of Us zit erop. De serie die het verhaal van de game uit 2013 verfilmt, is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een enorm succes en een tweede seizoen is dan ook officieel bevestigd. Daarover zijn al enkele details bekend en er wordt ook flink gespeculeerd. De hoogste tijd dus om alles wat we weten – en denken te weten – van The Last of Us seizoen 2 onder de loep te nemen.

Na negen weken spanning is het eerste seizoen van The Last of Us voorbij. Oude én nieuwe fans kunnen niet wachten op het tweede seizoen, maar dat gaat nog wel even duren – de productie moet immers nog van start gaan. Tot die tijd is het afwachten geblazen. Gelukkig zijn al redelijk wat details over de toekomst van de HBO-serie bekend. 

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de het gehele eerste seizoen, alsmede lichte spoilers voor The Last of Us: Part 2 .

De releasedatum van seizoen 2

Natuurlijk vraagt iedereen zich vooral af wanneer we het tweede seizoen van de HBO-serie kunnen verwachten. Het nieuwe seizoen moet nog opgenomen worden en dus is er nog geen officiële releasedatum voor het tweede seizoen. Wel gaf acteur Pedro Pascal aan dat de opnames voor het volgende seizoen mogelijk later dit jaar kunnen starten.

Op basis daarvan kunnen we een goede inschatting maken. Wie de productie van het eerste seizoen bekijkt, kan gokken wanneer het tweede seizoen verschijnt. Eind 2024 lijkt het vroegste moment waarop seizoen twee uitgezonden kan worden, al zou het gezien de planning van HBO ook goed mogelijk 2025 kunnen worden. Het televisienetwerk laat wel vaker twee jaar tussen seizoenen van diens serie zitten – denk aan House of the Dragon en Westworld. De voortekenen zijn in ieder geval gunstig: ten opzichte van de productie van seizoen één is de pre-productie van seizoen twee een maand eerder gestart , terwijl de productie ditmaal mogelijk ook minder hinder ondervindt van de coronapandemie.

The Last of Us

Het tweede seizoen behandelt een gedeelte van The Last of Us: Part 2

Hoewel over de releasedatum van het volgende seizoen nog niets officieels bekend is, is wel al duidelijk waar het verhaal over zal gaan. Showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann willen het verhaal uit de eerste serie voortzetten zoals ook in de tweede game werd gedaan. De showrunners zien het niet zitten om ‘opvulling’ te bedenken voor scènes tussen het eerste en het tweede spel – buiten de flashbacks uit de game natuurlijk – en dus wordt The Last of Us: Part 2 nauw gevolgd.

Mazin wil hierbij in dezelfde mate afwijken van de game als werd gedaan in het eerste seizoen van de serie. Kleine dingen kunnen hier en daar veranderen, terwijl andere zaken mogelijk drastisch veranderen, zoals het verhaal van Bill en Frank in aflevering drie van het eerste seizoen. Wellicht wordt er aan bepaalde personages – of complete groepen – meer duiding gegeven.

Verwacht echter niet dat heel de tweede game in één seizoen wordt behandeld. Het verhaal van de Naughty Dog-game uit 2020 wordt sowieso over meerdere seizoenen verspreid – al blijven de makers expres vaag over de hoeveelheid seizoenen die nodig zijn. Aangezien Part 2 meer plot en personages bevat, is het in ieder geval geen vreemde keuze om het verhaal uit te spreiden over meerdere seizoenen.

HBO's The Last of Us

Knipoog naar de toekomst 

Uiteraard keren ook verschillende elementen uit het eerste seizoen terug. Zo zagen we in de laatste aflevering van het eerste seizoen al hoe Joel en Ellie richting Jackson gingen. Die locatie speelt een grotere rol in de tweede game en dat zal hoogstwaarschijnlijk ook het geval zijn in de serie. Dat we de woonplaats van Tommy al van dichtbij zagen in de zesde aflevering van seizoen één – terwijl dat niet het geval is in de eerste game - is natuurlijk geen toeval.

In verschillende afleveringen van het eerste seizoen zitten meerdere verwijzingen naar de tweede game. Zo wordt Ellie’s toekomstige paard Shimmer geïntroduceerd. In de zesde aflevering van de serie is de viervoeter slechts een paar maanden oud, wat tevens een verwijzing is naar de tijdsprong tussen de eerste en tweede game – en waarschijnlijk ook het eerste en tweede seizoen.

Ook is er in diezelfde aflevering een scène waarin een meisje vanaf een afstandje toekijkt hoe Ellie en Joel zitten te eten. Wanneer Ellie naar haar roept, loopt ze snel weg. Vermoedelijk is dit Dina, een belangrijk personage uit de tweede game. Tot slot wordt één van de zusters in de behandelkamer in de laatste aflevering gespeeld door Laura Bailey, die de stem van Abby insprak in The Last of Us: Part 2. Het lijkt hier echter wel om een easter egg te gaan, aangezien de actrice te oud is om Abby uit te beelden. 

HBO's The Last of Us

Wie gaat de rol van Abby vertolken?

Over Abby Anderson gesproken: dat is een van de belangrijkste personages in The Last of Us: Part 2. Het wordt waarschijnlijk ook een belangrijk personage in de komende seizoenen van de serie – de casting is dan ook cruciaal. Als de makers van de show Abby op het personage uit de game willen laten lijken, moet het een fysiek sterke, jonge vrouw zijn.

Vooralsnog is niet bekend wie de rol van Abby gaat vertolken, maar er is wel genoeg speculatie. Veel fans vermoeden dat de showrunners al weten wie ze voor de rol willen strikken. Neil Druckmann volgt namelijk actrice Shannon Berry. Zij volgt Druckmann ook, alsmede Pedro Pascal, Bella Ramsey en het officiële The Last of Us-account. Qua uiterlijk heeft Berry in ieder geval veel weg van Abby, maar vooralsnog blijft het afwachten wie het echt wordt.

Ellie wordt niet gerecast

Ook in seizoen twee wordt het personage Ellie vertolkt door Bella Ramsey. Gezien de tijdsprong tussen de seizoenen speculeerden sommige fans dat een andere acteur wellicht nodig is om de rol over te nemen. Druckmann en Mazin willen er niets van weten en stellen dat Ramsey gewoon terugkeert.

Qua leeftijd komt dat ook goed uit. In The Last of Us: Part 2 is Ellie namelijk 19 jaar oud. De game speelt zich vijf jaar af na het eerste deel en verwacht wordt dat de serie dezelfde tijdsprong maakt. Ramsey zelf is op moment van schrijven ook negentien jaar oud en is qua leeftijd dus perfect voor de Ellie uit Part 2. Tegen de tijd dat de productie begint is de actrice waarschijnlijk zelfs twintig jaar oud.

HBO's The Last of Us

Meer geïnfecteerden

Eén ding wat we alvast kunnen zeggen over het tweede seizoen van The Last of Us, is dat er meer geïnfecteerden in zullen voorkomen. De makers van de serie hebben de zombieachtige mensen expres niet al teveel gebruikt in het eerste seizoen. Niet alle kijkers waren daar even positief over, maar duidelijk is dat we ze meer gaan zien in toekomstige seizoenen. "Het is goed mogelijk dat er later (in de serie) veel meer geïnfecteerden voorkomen”, aldus Mazin . “En mogelijk andere soorten."

last of us

Voor meer details over het tweede seizoen zullen we vooralsnog geduld moeten opbrengen. Gelukkig kunnen we ondertussen nog eens The Last of Us: Part 1 en 2 spelen – het eerste deel komt binnenkort zelfs uit op pc en later dit jaar worden er meer details over de multiplayergame gebaseerd op The Last of Us verwacht. Dat verzacht de pijn van het wachten op het tweede seizoen hopelijk een beetje!

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Seizoen 1 keek wel ok weg maar ik vind de casting voor Ellie echt verschrikkelijk. Ik vind dat die actrice een onsympathiek hoofd heeft. En ik snap best dat als je een videogame vertaalt naar een tv-serie dat je dat niet 1 op 1 kan doen qua actie enzo maar het is echt volledig doorgeslagen naar veels te veel drama en ook nog eens drama wat totaal onnodig was en de tijd in nam om verder te werken aan het opbouwen van de wereld waar het zich in afspeelt. De hele wereld voelt helemaal niet aan alsof het levensgevaarlijk is. Er is te weinig tijd besteed aan hetgene wat eigenlijk ook een grote hoofdrolspeler is: de apocalyptische zombie wereld. Maar goed we weten ondertussen wel wat voor een absurd slechte schrijver Neil Druckman is aangezien hij het verhaal van Part 1 voor de tv-serie heeft aangepast om beter aan het verhaal van Part 2 aan te sluiten die hij wel heeft geschreven. Ik had al weinig hoop dat wellicht HBO zoiets had van laten we wat anders doen dan met het absurd slechte verhaal van Part 2 maar nee zelfs seizoen 1 moest meer worden herschreven om aan te sluiten aan het verhaal van Part 2. Dus ja seizoen krijgt van mij een 6. Ik vond Joel goed gecast en de muziek, omgevingen etc is gewoon hetzelfde als in het spel dus dat hebben ze goed gedaan. Cinematografie is ook goed. Maar teveel nonsens drama wat niets met het verhaal te maken heeft, te weinig actie en dus vergeten om eerst de wereld goed neer te zetten waar het zich in afspeelt. Dan zou evt latere drama stukken ook beter werken. Maar seizoen 2 ga ik niet aan beginnen.

0
test

@grotewobbo Nou lekker links laten liggen dan als je een kwalitatief erg goede serie niet kan herkennen. Ik heb er daarentegen erg van genoten.

0

Aanbevolen voor jou