Alle aankomende Marvel-games op een rij

Alle aankomende Marvel-games op een rij

Marvel heeft veel gameprojecten aangekondigd die vroeg of laat uit moeten komen. Gamer.nl heeft een aankomende releases op een rij gezet.

Midnight Suns

Midnight Suns werd in 2021 al aangekondigd door Xcom-maker Firaxis en betreft een tactische rpg in het Marvel-universum waarin bekende helden als Spider-Man, Wolverine, Captain America en Blade de hoofdrol hebben. De game is gebaseerd op de Midnight Sons-comic-reeks uit de jaren 90.

Midnight Suns werd meermaals uitgesteld. Oorspronkelijk stond de game gepland voor 22 maart 2022. Vervolgens werd de game uitgesteld naar de tweede helft van 2022, gevolgd door een releasedatum van 7 oktober. Ook die werd niet gehaald, dus verschijnt Midnight Suns nu op 2 december.

In Harry’s preview noemt hij Midnight Suns een verfrissende strategiegame. “Het spel bevat flink wat filmpjes die getrouw zijn aan de Marvel-personages zoals we die kennen. Maar dit is zonder twijfel een spel van de makers van Xcom, die vooral draait rond de spelsystemen. Het systeem met de kaarten lijkt op papier wat vreemd, maar als je vijf minuten speelt is duidelijk dat de game in feite een grote puzzelgenerator is, waar je steeds op een nieuwe manier naar de situatie moet kijken.”

Marvel's Midnight Suns

Spider-Man 2

Marvel’s Spider-man 2 is het vervolg op de eerste game uit 2018. In 2019 kwamen al de eerste geruchten dat de game een vervolg zou krijgen, dankzij een uitspraak van de voormalige senior editor van Game Informer. Het duurde maar liefst twee jaar voordat Insomniac Games Spider-Man 2 onthulde aan de wereld voor de PS5, met een releasedatum voor 2023. Het vervolg op Spider-Man uit 2018 komt niet uit op de PS4.

Vorige maand doken er nog geruchten op dat er binnenkort gameplay zou worden getoond van Spider-Man 2. Dat ging gepaard met andere geruchten dat Sony een event zou houden in september. De PlayStation Showcase laat echter nog steeds op zich wachten.

De originele Spider-Man uit 2018 ontving ook een remaster voor PlayStation 5 en pc. Ron vindt de remaster de moeite waard: “Als je nooit het originele Marvel’s: Spider-Man hebt gespeeld, is dit alsnog een absolute no-brainer en moet je deze game ook zeker spelen vóór je Miles Morales speel.” 

Watch on YouTube

World of Heroes

De studio achter Pokémon Go, Niantic, is bezig met het maken van een soortgelijke game in het Marvel-universum genaamd World of Heroes. Het moet in 2023 uitkomen voor mobiele platforms en laat spelers hun eigen superheld maken om daarmee hun buurt te beschermen tegen misdadigers.

Op dit moment kunnen spelers zich inschrijven voor een bèta-test op de website van World of Heroes

Watch on YouTube

Iron Man-game door EA Motive

Begin augustus waren er al geruchten dat een EA-studio werkt aan een singleplayer-Iron Man-Game. De maand erna kondigde EA aan dat Motive Studio aan de game werkt. Het project wordt geleid door Olivier Proulx, die eerder aan Marvel’s Guardians of the Galaxy werkte voor Eidos Montreal. Ook is het de eerste van meerdere Marvel-games die EA gaat maken.

Er zijn verder nog geen details bekend over de game. Marvel Games-vicepresident Bill Roseman zei dat Motive Studio veel ervaring met spannende gameplay en veel passie heeft voor de gepantserde held. Er is nog geen releasedatum bekend.

Motive Studio brengt binnenkort de Dead Space-remake uit. 

Iron Man

Marvel-game door Amy Henning

Uncharted-maker Amy Henning vertrok in 2018 bij EA om haar eigen studio op te starten. In 2018 kondigde Marvel aan dat haar studio, Skydance, werkt aan een Marvel-game. Het betreft een verhalende actie-adventure game in het Marvel-universum. Eerder dit jaar werd ook aangekondigd dat haar studio werkt aan een Star Wars-game.

In september lekten de eerste details over de Marvel-game van Henning uit een dag voor de Marvel-showcase waar de game werd aangekondigd. De game gaat over Captain America en Black Panther tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is nog geen releasedatum bekend.

Marvel Skydance

Wolverine-game 

Tegelijkertijd met de onthulling van Spider-Man 2 kondigde Insomniac Games een nieuwe Wolverine-game aan met een korte teaser. De Wolverine-game komt net zoals Spider-Man 2 niet uit op PlayStation 4. Wel speelt Wolverine zich af in hetzelfde universum als de Spider-Man-games, dus verwachten spelers enige overlap tussen de twee werelden. De game wordt geregisseerd door Brain Horton, die ook de leiding had over Ratchet & Clank: Rift Apart.

Horton heeft laten weten dat de Wolverine-game een volledige titel wordt met een volwassen toon. Verdere details zijn nog niet bekend zoals een releasedatum.

Watch on YouTube
View post on Instagram
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Marvel Snap voor Android / iOS / Steam is gister uitgekomen (kaartspel van voormalig Blizzard Hearthstone team) en Iron Man VR komt over 2 weken naar Quest.

0

Aanbevolen voor jou