Tesla's nieuwe infotainmentsysteem draait op AMD Navi 23-gpu

Tesla's nieuwe infotainmentsysteem draait op AMD Navi 23-gpu

Gedurende een onthullingsevenement van Tesla heeft de autofabrikant bevestigd dat het nieuwe infotainmentsysteem inderdaad op een recente gpu van AMD draait. Met de Navi 23-chipset belooft Tesla "prestaties van PS5-niveau".

De Navi 23-chipset is nog niet verschenen als onderdeel van een desktop-kaart, maar zal hoogstwaarschijnlijk de nog te verschijnen Radeon RX 6600 XT aansturen. Eerder sijpelden er al geruchten uit over hoe AMD dezelfde grafische chip ook voor Tesla beschikbaar zou stellen, wat sinds gisteravond officieel lijkt geworden.

Topman Elon Musk zei gedurende zijn presentatie toe dat de nieuwe AMD-chipset "letterlijk op het niveau van de PlayStation 5 presteert". Dat valt nog te betwijfelen, gezien de PlayStation 5 dubbele hoeveelheden videogeheugen en meer rekenkernen kent dan wat we vooralsnog wisten van de Navi 23-gpu. 

Beide chipsets vallen wel onder AMD's RDNA2-architectuur, welke draait op het 7nm procedé van TSMC. Naar al het schijnt, lijkt de Navi 23-gpu een fraai model voor 1080p-schermen. Ter referentie: Tesla's nieuw infotainment scherm bedraagt een resolutie van 2200 bij 1300 pixels.

Na de initiële

Watch on YouTube

gaf Musk ook demonstraties aan selecte aanwezigen op het evenement. Op verscheidene video's is te zien hoe de entrepreneur wat Cyberpunk 2077 speelt op het infotainmentsysteem van de nieuwe Tesla-auto. Daarbij is ook Tesla's eigen controller kortstondig te zien.

Foto van de Tesla-controller in de nieuwe Model S Plaid, met op het Navi 23-aangedreven infotainmentsysteem Cyberpunk 2077 draaiende.

Onduidelijk is vooralsnog of het wereldwijde chiptekort veel invloed zal hebben op de productie van de nieuwe Tesla-systemen. De eerste vijfentwintig auto's zijn door Musk al in persoon afgeleverd. Tesla's bestellingoverzicht toont aan dat afnemers in de Verenigde Staten op zijn vroegst in augustus een eigen exemplaar af kunnen nemen.

Belangstellenden kunnen een Tesla Model S Plaid bestellen tegen de marktprijs van 122.990 dollar. Dat kost een flinke duit, maar dan heb je wel een soort-van-PlayStation-5 én een complete auto.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Pff voor die prijs kan ik een Porsche Taycan kopen met een ps5 en een switch. Dan heb je een betere elektrische auto, een betere console voor thuis en een betere mobiele console. Plus dan kan meneer Musk niet met je mee gluren.

0

Aanbevolen voor jou