Sterke mining-prestaties RX 6600 XT maken de gpu 'riskant'

Sterke mining-prestaties RX 6600 XT maken de gpu 'riskant'

AMD's nieuwe budget-gpu, de href="https://gamer.nl/artikelen/hardware/amd-radeon-rx-6600-xt-officieel-onthuld/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Radeon RX 6600 XT</a>, blijkt bijzonder rendabel in cryptomining. Onder andere <a href="https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-6600xt-eth-mining-efficiency-puts-it-at-risk-from-miners" rel="noopener noreferrer" target="_blank">VideoCardz</a> en <a href="https://www.tomshardware.com/news/radeon-rx-6600-xt-may-be-the-new-de-facto-gpu-for-mining" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Tom's Hardware</a> voorspellen daarom fikse prijsverhoging voor de kaart

Aanvankelijk sprak een populaire Reddit-post positief over de prestaties, waarna meer mensen aan het minen zijn geslagen. De resultaten zijn, zeker met de juiste afstelling, niet allerminst. Direct uit de doos hasht bijvoorbeeld MSI's Gaming X-model van de RX 6600 XT al snel 28MH/s (Ethereum), op ongeveer 93 watt.

Stel je de gpu beter af, door de geheugensnelheid te verhogen en grafische kernen te 'onderklokken', dan mogen miners rekenen op circa 32 MH/s over slechts 55 watt. 

Overzicht van de statistieken van de AMD Radeon RX 6600 XT in Ethereum-mining.

De conclusie is daarmee vooral dat de nieuwe videokaart niet alleen goedkoop inspeelt voor gamers, maar miners des te meer aan kan spreken. De lage adviesprijs en relatief sterke hash-per-watt-verhouding maken de kaart aanlokkelijk voor cryptoboeren. Internationale tech-journalisten voorspellen hierdoor flink wat animo voor de RX 6600 XT's, met bijbehorende prijsverhogingen bovendien. 

In het recente verleden kenden de AMD-kaarten minder prijsinflatie dan het aanbod van Nvidia. Afgelopen mei piekten de prijzen voor videokaarten tot wel drievoud adviesprijs, maar sindsdien stagneert de  gemiddelde verkoopprijs van AMD's aanbod op anderhalf maal de respectievelijke richtprijzen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik ben vrij vanavond. Wil je wat drinken, klik dan op de link om mijn profiel met het telefoonnummer te vinden ---- shorl.com/byfebysyruku

0

Aanbevolen voor jou