NZXT introduceert eerste eigen luchtkoeling voor cpu's

NZXT introduceert eerste eigen luchtkoeling voor cpu's

Hardware-fabrikant NZXT heeft gisteren onder meer de eerste eigen luchtkoelers voor cpu's onthuld: de T120-serie.

De NZXT T120 is per direct verkrijgbaar in nota bene zwart of wit, met daarnaast ook de keuze voor een ventilator met of zonder rgb-verlichting. NZXT's eerste luchtkoeler voor processoren bestaat daarbij uit vier afzonderlijke, koperen hittepijpen en komt steevast met een afdekplaatje om de koelvinnen af te schermen. 

Net als veel andere luchtkoelers voor cpu's wordt de T120 standaard geleverd met een enkele 120 mm ventilator — te bevestigen met metalen klemmetjes — met ruimte voor een secundaire ventilator achterop. De hier gebruikte ventilatoren betreffen NZXT's reeds verkrijgbare F120P en F120 RGB, die los respectievelijk 15,99 euro en 27,99 euro kosten. 

Productfoto van de NZXT T120-luchtkoeler voor cpu's, met de optionele rgb-ventilator aangesloten.

Qua compatibiliteit zijn de T120-koelers te gebruiken met de LGA 1700-, 115X- en 1200-sockets van Intel; voor AMD-cpu's worden de AM4 en nieuwe AM5-sockets ondersteund. NZXT verzekert daarbij dat de koeler relatief slank ontworpen is, waardoor het component niet in de weg komt te zitten van bijvoorbeeld videokaarten of werkgeheugen. 

De NZXT T120 met rgb-verlichting kent een adviesprijs van 54,99 euro. De kleurloze NZXT T120 verlaagt de vraagprijs tot 49,99 euro. Voor NZXT zijn dat vooralsnog de laagste tarieven voor processorkoeling; de fabrikant levert al jaar en dag de eigen Kraken-reeks aan AIO-koelingen, waarvan het goedkoopste model tegenwoordig 79,99 euro bedraagt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou