'Nvidia twijfelt toch over specificaties RTX 4070-gpu'

'Nvidia twijfelt toch over specificaties RTX 4070-gpu'

Volgens een bekende Nvidia-ingewijde is het bedrijf nog niet zeker van de specificaties van de GeForce RTX 4070-videokaart.

Het gerucht komt wederom van @kopite7kimi, die al vaker informatie uitlekte over Nvidia's volgende generatie videokaarten (Ada Lovelace). Volgens de ingewijde overweegt de gpu-gigant tussen twee afstellingen, met ook twee verschillende hoeveelheden videogeheugen.

De eerste optie zou een krachtigere gpu betreffen, met 7.680 CUDA-kernen. In dat geval wordt de gpu gepaard met 12 GB aan GDDR6X-geheugen op 21 Gbps. Het alternatief is een ietwat zwakkere gpu, à 7.168 CUDA-kernen. In die opstelling betreft het videogeheugen 10 GB, al zouden dat vermoedelijk alsnog de snellere 21 Gbps-modules zijn.

De ietwat krachtige optie is de versie die al langer de ronde doet in de geruchtenmolen. Eerder deze maand was het nota bene @kopite7kimi zelf die nog eens benadrukte dat de RTX 4070 met 12 GB aan geheugen zou komen. Destijds werd ook geclaimd dat een prototype al boven de 10.000 punten zou behalen in Time Spy Extreme — een score die Nvidia's tweede optie blijkbaar niet meer behaalt.

Het eerder voorspelde TDP is ogenschijnlijk wel gekrompen. Voorheen werd gesteld dat de RTX 4070 tot 300 watt kon trekken; inmiddels is dat verlaagd tot 285 watt — dan wel 250 watt voor de lichtere optie.

Nvidia heeft vooralsnog geen woord gerept over de nieuwe Ada Lovelace-kaarten. Ingewijden en interne bronnen hadden eerder een verschijning in het derde kwartaal voorspeld, maar het groene kamp bleef de afgelopen tijd opvallend stil. Volgens Nvidia's eigen roadmaps en beloftes ligt een verschijning eind 2022 mogelijk nog in het verschiet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou