Nieuwe trailer laat ray-tracing voor Doom Eternal zien

Nieuwe trailer laat ray-tracing voor Doom Eternal zien

Nvidia en id Software hebben een video op YouTube gezet waarin wordt laten zien hoe ray-tracing voor Doom Eternal eruit gaat zien, wanneer dit later deze maand via een update officieel uit wordt gebracht.

In een bericht op hun website vertelt Nvidia meer over de toevoeging van ray-tracing en DLSS (Deep Learning Super Sampling) aan Doom Eternal, wat later in juni met een update toegevoegd wordt. DLSS is een techniek exclusief beschikbaar voor de RTX-videokaarten van Nvidia. Het wordt gebruikt om de resolutie van games omhoog te schalen, zodat hogere grafische kwaliteit bereikt kan worden. Ook heeft het een positief effect op de frame rate in games. In de onderstaande video wordt Doom Eternal gespeeld op een GeForce RTX 3080 Ti-videokaart.

Marty Stratton, uitvoerend producent van id Software, zegt het volgende over de toevoeging van ray-tracing en DLSS aan Doom: “Doom Eternal is erop gemaakt om de allerbeste first-person shooter gameplay te leveren, met prachtige beelden en een vlekkeloze uitvoering. Met de toevoeging van ray-tracing aan idTech en ondersteuning voor Nvidia DLSS, prikkelen we de engine op spannende nieuwe manieren en we kunnen niet wachten totdat GeForce RTX-gamers het kunnen ervaren.”

Afgelopen weekend kondigde Nvidia ook al aan dat onder andere Red Dead Redemption 2 en Rainbow Six Siege in de nabije toekomst ondersteuning zullen krijgen voor ray-tracing en DLSS.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De game was al mooi maar met Ray tracing nog mooier. Even maar doom alvast installeren weer op pc en hopelijk komt het ook naar de series x. Want ergens in juni nou dan is ook. Micro met hun show

0
test

@hulstpower Als ze met ID tech het voor elkaar krijgen om dit soepel en shiney op de X te laten lopen zijn wij natuurlijk spekkoper. Man dit ziet er gruwelijk uit.

0
test

@kleinekoosjer dat kan id wel ze kregen doom zelf op switch, hoeft niet perse 4k Ray tracing maar 1440 p raytracing 60fps moet de series x echt kunnen met doom.

0

GeForce RTX 3080 Ti-videokaart, nog niet te koop, staat wel op mijn verlanglijstje. Maar vraag me af hoe het er uit gaat zien op mijn 5120x1440 monitor?

0

Aanbevolen voor jou