Intel: Arc A780-videokaart stond nooit op de planning

Intel: Arc A780-videokaart stond nooit op de planning

Een woordvoerder van Intel heeft de knoop doorgehakt: een zogenaamde Intel Arc A780-videokaart lag nooit in het verschiet.

Dat deelde Intel-man Ryan Shout mede per tweet, naar aanleiding van aanhoudende geruchten. Gedurende een lange tijd werd verwacht dat een Arc A780 de zwaarste gpu in Intels eerste Alchemist-generatie zou vormen, al zwakten geluiden over het vermeende vlaggenschip wel ietwat af in recente maanden. 

Shrout hakt de knoop nu definitief door, vermoedelijk als onderdeel van de overkoepelende mediacampagne van Intel. Niet voor niets deed Shrout als marketingman van de Arc-gpu's recentelijk de ronde bij mediapartijen en influencers, om Intels videokaarten meer onder de mensen te brengen. De aldaar tentoongestelde Arc A770 lijkt voorlopig de krachtigste kaart uit Intels stal. 

De eerste desktopkaarten onder het Intel Arc-merk worden momenteel geïntroduceerd, zij het stapsgewijs en hevig afhankelijk van regio en beschikbaarheid. De discrete videokaarten werden eerder al uitgesteld tot het derde kwartaal, met een eerste exclusiviteitsronde voor de Aziatische markt. Onder meer de Arc A380-videokaarten zijn in China al verkrijgbaar, als los component of als onderdeel van een pre-built systeem.

Wanneer de topkaarten, zoals de Arc A770 en Arc A750, precies in de schappen liggen, blijft vooralsnog onbekend. Zeker op Europees grondgebied blijft het gissen wanneer de Alchemist-generatie écht diens intrede doet. Ook de eerder "wereldwijd gelanceerde" laptop-gpu's zijn in het Westen nog nauwelijks te bekennen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou