Intel Arc A770 wordt soms met trager VRAM geleverd

Intel Arc A770 wordt soms met trager VRAM geleverd

Sommige Arc A770-gebruikers merken op dat hun Limited Edition-videokaarten met trager videogeheugen zijn geleverd dan Intel had beloofd.

De recent verschenen Intel Arc A770 komt in 8 GB- en 16 GB-uitvoeringen, met vanuit Intel de belofte dat het zwaardere model ook met ietwat sneller geheugen zou komen: 17,5 Gbps tegenover 16 Gbps. Op onder meer de fora van GitHub trekken gebruikers aan de bel: hun 16 GB-versie rapporteert ogenschijnlijk een lagere geheugenklok.

In de specificatieoverzichten van GPU-Z lijken een aantal Arc A770-gpu's (16 GB) af te toppen op een geheugenklok van 2.000 MHz, goed voor een totale bandbreedte van 512 GB/s. Dat terwijl een 'correcte' Arc A770 respectievelijk 2.187 MHz en 559,9 GB/s zou moeten afbeelden. 

GPU-Z-specificaties van een Intel Arc A770 met 16 GB geheugen, waarbij de kloksnelheden lager liggen dan Intel oorspronkelijk had beloofd.

Het zou mogelijk om een foutje in de software, drivers, dan wel BIOS-instellingen kunnen gaan, al circuleren er ook correcte overzichten voor precies dezelfde gpu's, met precies dezelfde BIOS-versies (20.0.1053). Een enkele gebruiker op GitHub vermeldt ook dat Intels eigen Arc-overlay voortdurend dezelfde 2.000 MHz geheugenklok afbeeldt, ongeacht de intensiteit van de situatie voor de gpu. 

Intel noch TechPowerUp, de uitgevers van GPU-Z, hebben op het opmerkelijke verschil in specificaties gereageerd. Voor eindgebruikers van Intel Arc A770 (16 GB) videokaarten loont het mogelijk wel om de gemeten kloksnelheden even na te lopen — en mogelijke afwijkingen te rapporteren bij in ieder geval Intel. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou