Best Buy verstopt RTX 30-videokaarten achter paywall

Best Buy verstopt RTX 30-videokaarten achter paywall

De Amerikaanse retailer Best Buy heeft de mogelijkheid om Founders Edition-videokaarten van de RTX 30-generatie te kopen achter een betaalde abonnementsdienst verstopt.

Klanten die voor 199,99 dollar per jaar het 'Totaltech'-abonnement afnemen, krijgen onder meer vierentwintig uur per dag technische ondersteuning, exclusieve kortingen, gratis verzending en klaarblijkelijk — een functie die wat verder verstopt zit — de mogelijkheid om specifieke producten aan te schaffen. Een van de nu exclusievere productlijnen blijkt het Founders Edition-aanbod van Nvidia.

Best Buy heeft in de Verenigde Staten een alleenrecht op het verkopen van Nvidia's eigen videokaarten; normaliter worden de Founders Edition-modellen exclusief via Nvidia zelf verkocht. In de Benelux heeft Nvidia vooralsnog geen soortgelijke samenwerking met een retailpartij.

Op Reddit kwamen sinds gisteren de eerste klachten binnen over hoe Best Buy met het Totaltech-abonnement vooral 'scalpers' tegemoetkomt. Voor tweehonderd dollar premie genieten welbedeelde geïnteresseerden exclusiviteit voor het aanschaffen van (een klaarblijkelijk onbeperkte hoeveelheid) Founders Editions videokaarten. 

Screenshot van de tekst die tevoorschijn komt wanneer consumenten zonder Totaltech-abonnement selecte videokaarten willen kopen.

Sommige bezoekers en moderators van de r/Nvidia-subreddit claimen dat de 'paywall' niet alleen geldt voor Founders Edition-kaarten. Ook de RTX 30-videokaarten van partnerfabrikanten zouden exclusief zijn voor klanten met het Totaltech-abonnement. Gezien vrijwel alle populaire kaarten in de Ampere-generatie voortdurend uitverkocht zijn, blijkt het echter lastig die claims te verifiëren. 

Best Buy noch Nvidia heeft gereageerd op de sinds gisteren ontstane ophef. Op sociale fora worden beide partijen beschuldigd van het in de hand werken van schaarste en prijsinflatie voor de doorsnee consument — een kwestie die al langer speelt wegens het aanhoudende chiptekort. Onder het klokkenluiderbericht op Reddit hoopt men vooral dat Nvidia de samenwerking met Best Buy terugdraait; anderen verdenken Nvidia er juist van om een hand te hebben in het verhogen van de exclusiviteit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Walgelijke praktijken. En scalpers zijn ook om te kotsen.

0

Scalpers moeten zelf gescalpt worden

0

Aanbevolen voor jou