Asus lijkt ook aan kabelverhullende hardware te werken

Asus lijkt ook aan kabelverhullende hardware te werken

Na Gigabyte en MSI lijkt ook Asus plannen te hebben voor kabelverhullende hardware, onder het mom van 'DIY-Ape Revolution'.

Eerder dit jaar was het vooral Gigabyte die met de lancering van Project Stealth hoge ogen gooide. Door het samenspel tussen een uniek moederbord, bijbehorende videokaart en computerkast wordt het mogelijk om anders vrij opzichtige kabels geheel uit het zicht te werken. 

Asus lijkt inmiddels eenzelfde plan te hebben, zij het schijnbaar als groter ecosysteem van kabelverhullende componenten, te beginnen bij enkele moederborden uit eigen stal. Op BiliBili verscheen een bijna twintig minuten lange Chinese promotievideo voor wat Asus vooralsnog 'DIY-Ape Revolution' lijkt te noemen.

Asus zou daarbij in ieder geval de H610, B660, B760 en B650 chipsets meenemen in de 'revolutie' van kabelverhullende moederborden. Op de nieuwe componenten zijn vrijwel alle connectoren (waaronder stroom, fan-headers en SATA-aansluitingen) aan de achterkant van het moederbord gefreesd — uit het zicht en vaak ook iets makkelijker bereikbaar. Naar het schijnt komen de nieuwe moederborden in wit of zwart, met vrij minimalistische hittespreiders. 

Om de achterliggende poorten toegankelijk te houden, dienen compatibele kasten unieke uitsparingen vrij te maken. In de video is te zien dat Lian Li al een geschikte kast aanbiedt; Asus zou ook al samenwerkingen gesloten hebben met onder meer  Cooler Master, Phanteks en Cougar.

Vooralsnog lijkt Asus' DIY-Ape Revolution een project om rustig uit te proberen, waarschijnlijk te beginnen in China. Vermoedelijk worden de componenten nog niet in grote oplages (of wereldwijd) beschikbaar gesteld, terwijl Asus en diens partners animo voor de kabelverhullende hardware meten. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou