AMD onthult Radeon RX 6600

AMD onthult Radeon RX 6600

Chipgigant AMD heeft gistermiddag hun nieuwste gpu uit de doeken gedaan: de RX 6600 (non-XT). De nieuwe videokaart richt zich hoofdzakelijk op 1080p-gameplay, zij het dan wel met hogere verversingsratio's.

De Radeon RX 6600-videokaarten hebben een richtprijs van 329 dollar, precies vijftig dollar onder de eerder verschenen Radeon RX 6600 XT

AMD's nieuwste budget-gpu draait op dezelfde Navi 23-chipset, 8 GB aan GDDR6-geheugen en 32 MB aan Infinity Cache, maar heeft iets minder rekenkernen, op een lagere kloksnelheid. De 32 compute units zijn hier teruggeschaald naar 28, met een standaardklok van 2.044 MHz en Boost-frequentie tot 2.491 MHz.

In de

Watch on YouTube

 toont AMD alvast enkele prestatievoorbeelden. Een game als Far Cry 6 tikt op 1080p-resolutie 75 frames per seconde aan, op de allerhoogste instellingen met raytracing en FidelityFX Super Resolution. Voor minder bombastische spellen, zoals Anno 1800, kan de gpu ook uitwijken naar 1440p-resoluties.

Watch on YouTube

Met de ietwat teruggedraaide rekenkracht is de non-XT-kaart ook weer iets zuiniger geworden. Het door AMD opgegeven total board power bedraagt 132 watt, welke over een enkele 8-pins stroomconnector geleverd kan worden. 

Qua fysiek ontwerp is er weinig verschil te zien tussen de RX 6600 XT en dit nieuwere model. AMD's eigen reference design maakt wederom gebruik van dezelfde vorm en enkele ventilator; bij partnerfabrikanten wordt de nieuwe gpu evenals vaak in de bestaande behuizingen gesoldeerd. 

De Radeon RX 6600-videokaarten zouden per direct verkrijgbaar moeten zijn. In de Benelux is de verkoop evenals begonnen, maar nog lang niet alle modellen zijn even goed verkrijgbaar. Op moment van schrijven vragen retailers ongeveer anderhalf maal de adviesprijs voor de nieuwe budgetkaart: circa 579 euro.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou