Square Enix wil na verkoop ‘nieuwe studio’s oprichten’

Square Enix wil na verkoop ‘nieuwe studio’s oprichten’

Square Enix legt uit waarom het een deel van zijn grootste westerse studio's verkocht. Dat geld moet in nieuwe en bestaande studio's gestopt worden.

Begin mei werd bekend dat Square Enix de studio’s Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal verkoopt aan het Zweedse Embracer Group. Later meldde Square Enix dat de verkopen het bedrijf in staat stellen te investeren in blockchain-technologie, maar er zijn blijkbaar ook plannen om nieuwe en (de aankoop van) bestaande studio’s te financieren.

Dat blijkt uit de publicatie van de financiële resultaten van Square Enix, afgelopen vrijdag, waarin het bedrijf stilstaat bij de redenen achter de verkoop. Square Enix zegt dat het zijn Digital Entertainment-portfolio wil hervormen door het creëren van nieuwe IP’s, het sneller nemen van beslissingen (via “groepsmanagement”) en het “boosten van gameontwikkeling-mogelijkheden door het oprichten van nieuwe studio’s, fusie en overname, etc.”

Square Enix zegt dat het door middel van de “selectie en concentratie van bedrijfsmiddelen” beter de overzeese uitgever-operaties op één lijn kan brengen met het hoofdkantoor in Tokio. Dat, en een betere focus op nieuwe bedrijven die zich bezighouden met onder andere blockchain, artificiële intelligentie en clouds, zoals Square Enix eerder al aangaf. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Kortom: studio's die zich bezig gaan houden met NFT games.

0

Aanbevolen voor jou