Pokémon Go-studio ontslaat 230 werknemers, annuleert Marvel-game

Pokémon Go-studio ontslaat 230 werknemers, annuleert Marvel-game

NBA All-World wordt daarnaast stopgezet

Niantic, de ontwikkelaar van games als Pokémon Go, ontslaat 230 werknemers, ongeveer een kwart van het bedrijf.

De ontslagen maken onderdeel uit van een reorganisatie en koerswijziging. Op de officiële website van het bedrijf wordt een e-mail van oprichter John Hanke gedeeld.

Hij meldt daarin ook dat het vorig jaar aangekondigd Marvel: World of Heroes is geannuleerd. De mobiele game had spelers een eigen superheld moeten laten maken om daarmee in hun eigen buurt te patrouilleren en misdadigers op te sporen. Ook zouden bekende helden als Spider-Man en Wolverine hun opwachting hebben gemaakt. Verder wordt de eerder uitgekomen mobiele game NBA All-World stopgezet.

Volgens Hanke geven consumenten na de coronapandemie minder uit en is de ar-markt steeds competitiever aan het worden. Hij meldt echter ook dat Niantic "verantwoordelijkheid moet dragen voor zijn eigen prestaties".

Andere Niantic-projecten blijven vooralsnog buiten schot. Zo ondersteunt het bedrijf nog altijd Pokémon Go, Pikmin Bloom en Peridot, en komt in september Monster Hunter Now uit. Vorig jaar ontsloeg Niantic al tussen de 85 en 90 werknemers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vooral die prijzen van de raidpasses omhoog gooien, gooi je meteen je eigen ruiten in.

0

Ik hoorde vanmorgen op BNR: Pokémon Go had op de piek (na release) 260M. dagelijkse spelers en nu nog (maar) 9M. (na de Corona piek). Niantic zal toch echt stappen moeten gaan ondernemen, denk ik zo.

0
test

Het aantal spelers maakt niet zoveel uit want het is free-to-play game. Gaat om de winst die ze maken en met de laatste prijswijzigingen gepaard met de vele bugs en fouten die ze introduceren tijdens nieuwe events geven veel spelers steeds minder uit

0

Hoe minder spelers, hoe minder inkomsten d.m.v. microtransacties. Ook al kochten natuurlijk niet AL die 260M. spelers in-game spullen, het waren er sowieso meer dan hoeveel het er nu doen. Het staat dus weldegelijk een belangrijke statistiek, VOORAL m.b.t. free-to-play games.

0

Aanbevolen voor jou