Makers Pokémon Go kondigen nieuwe ar-game Peridot aan

Makers Pokémon Go kondigen nieuwe ar-game Peridot aan

Niantic, de studio achter Pokémon Go, werkt aan een nieuwe, mobiele ar-game genaamd Peridot.

In het spel voeden spelers fantasievolle en kleurrijke wezens genaamd Peridot op - in die zin heeft de game wat weg van de klassieke Tamagotchi-spellen. Elke Peridot heeft echter "zijn eigen dna", aldus Niantic, waardoor elk exemplaar uniek is voor de speler die het wezen opvoedt. 

Via de smartphone kan de Peridot in de echte wereld worden getoond. Spelers wandelen met het wezen, trainen hem en bezoeken er nieuwe locaties mee. Een Peridot zoekt zo nu en dan ook naar voedsel en kan het type landschap waarop hij loopt herkennen, wat bepalend is voor het voedsel dat hij vindt. Zo kan er zeewier uit water worden gehaald en bieten uit zand.

Na een tijdje wordt de Peritot volwassen. Kort daarna kunnen spelers de Peridot naar een zogenaamde Habitat brengen, hem met een partner op een nest laten broeden en zo een nieuwe Peridot creëren die vervolgens weer opgevoed kan worden. Hoewel er dan afscheid wordt genomen van de oude Peridot, kunnen spelers hun eerder opgevoede wezens op bezoek krijgen via een item genaamd de Summoning Wisp. Ook kan men er voor kiezen het broeden geheel over te slaan en de volwassen Peridot voor altijd bij te houden.

In de loop van deze maand moet er een bètaversie van de game live gaan op iOS en Android in een kleine selectie aan landen. Meer informatie over Peridot is op de officiële website te vinden.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Weer een flop in de maak?

0

Aanbevolen voor jou