Pokémon Go-studio annuleert games, ontslaat deel werknemers

Pokémon Go-studio annuleert games, ontslaat deel werknemers

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic heeft een aantal games geannuleerd en een gedeelte van de werknemers ontslagen.

Dat meldt Bloomberg. De website zegt een interne memo van CEO John Hanke in handen te hebben gekregen, waarin valt te lezen dat de studio in "economische onrust" verkeert en dat het "op verschillende manieren" geld probeert te besparen. Er zouden zo'n 85 tot 90 werknemers, oftewel acht procent van het totaal aantal werknemers, ontslagen zijn.

Eén van de games die geannuleerd zou zijn, zou de Transformers-game Heavy Metal zijn. Ook de Hamlet-game van Niantic en Punchdrunk zou niet meer uitkomen. De twee andere games die geannuleerd zouden zijn, zouden nog onaangekondigde spellen genaamd Blue Sky en Snowball betreffen. Details over die games zijn er niet.

Niantic heeft inmiddels aan Bloomberg toegegeven dat het inderdaad een aantal projecten heeft geannuleerd, al gaf het bedrijf geen specifieke details.

Hoewel Pokémon Go sinds release vorig decennium een groot succes is, zijn andere spellen van de ontwikkelaar minder succesvol. Zo vond Pikmin Bloom voor zover bekend geen groot publiek en is de Harry Poter-game Wizards Unite eerder dit jaar zelfs offline gehaald. Eerder deze week kondigde Niantic wel NBA All-World aan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

en voor pogo als melkkoe gaat het ook hard achteruit... 35€ voor een kaartje 15€ om extra pokemon te mogen vangen nog eens 15 euro om extra te battlen. slaat nergens meer op. its milking the cow op de FOMO..

0

Aanbevolen voor jou