Lian Li kondigt luxe Uni Fan AL120-casefans aan

Lian Li kondigt luxe Uni Fan AL120-casefans aan

De Taiwanese hardware-fabrikant Lian Li zet de 'Uni Fan'-reeks voort met de komst van de AL120-casefans. Ook deze fans zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen, maar zijn voorzien van alternatieve rgb-verlichting en een aluminiumbehuizing.

Lian Li belooft met Uni Fan AL120 een verbetering in airflow (64,5 CFM) en lagere geluidsniveaus (17 tot 28,3 dB) ten opzichte van eerdere fans. De ventilatoren komen met toerentallen van 800 tot 1900 RPM. Maar liefst vier stuks kunnen 'draadloos' aan elkaar ge-daisy-chaint worden, aan de hand van een unieke klik-interface in de behuizing.

De Uni Fan AL-serie lanceert aanvankelijk met een 120mm grootte, verkrijgbaar in zowel zwart als wit. De eerder verschenen Uni Fan SL-reeks is inmiddels verkrijgbaar in zowel 120mm als 140mm grootte. Ook die is te verkrijgen in zwart en wit, maar is ietwat beperkter in rgb-effecten.

Watch on YouTube

De SL-reeks verstopt 32 rgb-lampjes in de lichtstroken in het chassis, waar de AL-serie ze ín de ventilator verwerkt, met minimaal verlichte hoekjes aan de flanken en een lichtring rondom het medaillon op de achterzijde. De rgb-verlichting wordt wederom aangestuurd door de L-Connect-software, zij dat ditmaal versie 2.0. 

Een enkele, vernieuwde Uni Hub-controller kan 16 Uni Fans besturen (vier daisy-chains van elk vier fans) en de L-Connect 2.0-software stuurt nu maximaal vier Uni Hubs aan. In totaal zou één pc hierdoor 64 afzonderlijke argb-ventilatoren kunnen besturen. De nieuwe Uni Hub-controller dient wel los aangeschaft te worden — het oudere model werkt daarnaast niet op de nieuwe AL-ventilatoren. 

Lian Li's Uni Fan AL120 is online al op verscheidene plekken te bestellen. Een enkele casefan kost op bijvoorbeeld AliExpress circa 23,64 euro, terwijl een bundel van drie fans momenteel te verkrijgen is tegen circa 78,82 euro. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Why? Ik begrijp echt niet waarom je van je kast zo'n fugly kermis wilt maken.

0

@SuperDre why not? Hoe meer RGB hoe betere performance toch :p nee, maar ik vind het persoonlijk wel mooi om te hebben die fans. Je kan ze ook gewoon uitzetten voor als je het niet wilt.

0
test

@Sall3mander Maarja, als je ze toch uit zet is het onnodig om deze te kopen, want ze zijn duurder dan een normale versie.

0
test

Ik ben aan het sparen voor een nieuwe PC, maar wil er vooral een retro machine van maken, dus een soort van arcade kast, maar dan als PC. En door veel RGB toe te voegen creeer ik toch het gevoel dat ik me in een flitsende arcade hal bevindt.

0
test

@Fordon_Greeman Als je echt retro wilt gaan, zou ik juist van die CCFL-lichttubes opzoeken. Gruwelijk outdated voor pc-building, maar die lompe balkjes hebben echt die neon-achtige gloei, inclusief licht geflikker. Nu nog het constante gezoem van CRT-beeldschermen op de achtergrond en de geur van frisdrank in het tapijt, en je bent helemaal compleet.

0

Aanbevolen voor jou