Hoogtepunten: Cyberpunk 2077 gameplay en Demon's Souls review
Nieuws

Hoogtepunten: Cyberpunk 2077 gameplay en Demon's Souls review

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Fysiek exemplaar Cyberpunk 2077 gelekt, CD Projekt Red onderneemt actie

Het lijkt er op dat fysieke kopietjes van Cyberpunk 2077 al voor release gelekt zijn.

Via Reddit verscheen er een foto van een fysiek PlayStation 4-exemplaar van de game. Kort daarna verscheen er ongeveer twintig minuten aan gameplay, waaruit blijkt dat sommige mensen inderdaad al de game spelen.

Lees hier het volledige bericht.

Sony: 'Investeren in nieuwe IP's is erg riskant'

Het zou volgens Sony erg riskant zijn om tegenwoordig te investeren in compleet nieuwe intellectuele eigendommen.

Dat meldt Sony Interactive Entertainment-baas Jim Ryan in een interview met GQ. "We hebben gedurende de PS4-generatie veel organisch geïnvesteerd, meer dan mensen beseffen. We hebben Insomniac Games gekocht. We maken nu geweldige games en zijn van plan dat te blijven doen."

Lees hier het volledige bericht.

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar doet al ruim 175 uur over speelsessie

Iemand van CD Projekt Red meldt dat hij Cyberpunk 2077 speelt al meer dan 175 uur en heeft de game nog niet uitgespeeld.

Die uitspraak doet Lukasz Babiel, QA-tester bij de ontwikkelaar, op Twitter. Hij laat daarbij wel weten dat hij het spel erg langzaam speelt op de hoogste moeilijkheidsgraad. Hij gebruikt daarbij veel stealth en loot alles. Hij verwacht dus dat andere spelers de game wel sneller uit kunnen spelen.

Lees hier het volledig bericht.

Review:Kingdom Hearts: Melody of Memory is een futloos eerbetoon

Door een onoverzichtelijke notenbalk en onbetrouwbare timing werkt Melody of Memory als ritmegame helaas niet goed. Dat is jammer, want deze gigantische stapel aan memorabele muziek had beter verdiend.

Lees hier de volledige review.

Microsoft werkt aan Xbox-app voor televisies om games mee te spelen

Microsoft werkt aan een app voor televisies waarmee zonder hardware Xbox-games op televisies gespeeld kunnen worden.

Dat meldt Xbox-hoofd Phil Spencer in de Decoder-podcast van The Verge. "Ik denk dat je dat binnen de volgende twaalf maanden gaat zien. Niets gaat ons daar van weerhouden." Microsoft heeft de abonnementsservice Xbox Game Pass en laat gamers via xCloud ook spellen naar bijvoorbeeld smartphones streamen, maar een dergelijke constructie is in de toekomst dus ook mogelijk via een app op een smart-tv.

Lees hier het volledige bericht.

Review: Demon’s Souls verdient de titel ‘system seller’

Demon’s Souls slaagt grafisch met vlag en wimpel, en dankzij Sony’s nieuwe PlayStation 5 overstijgt de remake het stempel van ‘make-over’. De hogere framerate en het ontbreken van laadtijden zorgt voor een veel betere speelervaring die dankzij wat kleine aanpassingen nog verder wordt aangescherpt. Bovenal is Demon’s Souls nog even mysterieus en onnavolgbaar als voorheen, hoeveel walkthroughs er sinds die tijd ook zijn verschenen.

Lees hier de volledige review.

PlayStation 5 is 'de grootste PlayStation-lancering ooit'

De PlayStation 5 betreft de grootste lancering van een PlayStation-console ooit.

Dat laat Sony weten in een tweet. "We willen alle gamers bedanken voor het maken van onze grootste consolelancering ooit met de PS5. De vraag naar de PS5 is ongekend, en we willen bevestigen dat er meer consoles naar retailers gaan voor het einde van het jaar - blijf in contact met je lokale winkels."

Lees hier het volledige bericht.

Laatste Cuphead-dlc uitgesteld naar volgend jaar

De laatste uitbreiding voor Cuphead is uitgesteld naar 2021, zo laat Studio MDHR weten.

Via social media kondigde de ontwikkelaar dat aan. 'The Delicious Last Course' had eigenlijk nog dit jaar uit moeten komen, maar staat nu voor een release in 2021 gepland door de uitdagingen van het ontwikkelen van games tijdens de situatie omtrent het coronavirus.

Lees hier het volledige bericht.

Verkoop Avengers voldoet niet aan verwachtingen Square Enix

De verkoopaantallen van Marvel's Avengers voldoen niet aan de verwachtingen van uitgever Square Enix. Dat blijkt uit een financiële presentatie van het bedrijf.

De uitgever geeft toe dat de game zijn ontwikkelingskosten nog niet heeft terugverdiend. De verkoopaantallen van het spel zijn 'lager dan verwacht', zei directeur Yosuke Matsude.

Lees hier het volledige bericht.

De PlayStation Plus-games van december zijn bekend

Sony heeft de PlayStation Plus-games van december bekendgemaakt.

Mensen met een PlayStation Plus-abonnement kunnen de hieronder genoemde games zonder extra kosten binnenhalen en blijven spelen zolang het abonnement intact is.

PS4-gamers kunnen met de openwereldgame Just Cause 4 en de online third person shooter Rocket Arena aan de slag. Van de partygame Worms Rumble is zowel de PlayStation 4- als PlayStation 5-versie beschikbaar. Deze game is vanaf zijn verschijningsdatum beschikbaar via PS Plus.

Lees hier het volledige bericht.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Killing Time: Resurrected arriveert later deze maand
Nieuws

Killing Time: Resurrected arriveert later deze maand

Voor PlayStation- en Xbox-consoles, Nintendo Switch en pc

Killing Time: Resurrected komt op 17 oktober uit, zo heeft Nightdive Studios aangekondigd.

Het gaat om een eerder dit jaar aangekondigde remaster van de klassieke first-person shooter Killing Time. Het origineel verscheen in 1995 op 3DO en een jaar later op pc, en draait om een student egyptologie die in het landgoed van de rijke Tess Conway belandt. Zij wilde het geheim achter eeuwig leven achterhalen, maar dit is helemaal fout gegaan, en het landgoed zit nu vol met bovennatuurlijke vijanden. De game houdt het midden tussen horror en comedy.

De remaster laat spelers schakelen tussen de oorspronkelijke graphics en verbeterde beelden, en heeft ook verbeterde besturing. Het spel komt naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc (via Steam, GOG en Humble Store).

Nightdive Studios staat bekend om hun remakes en remasters, waaronder van System Shock, de Turok-games, Doom 64, Shadow Man en Blade Runner. Ook werkt de studio aan een remaster van The Thing.

View post on X

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Retro-survivalhorrorgame Crow Country komt naar Switch en PS4
Nieuws

Retro-survivalhorrorgame Crow Country komt naar Switch en PS4

Game is al verkrijgbaar voor pc, PS5 en Xbox Series

De survivalgame Crow Country verschijnt op 16 oktober voor Nintendo Switch en PlayStation 4.

Dat heeft ontwikkelaar SFB Games - onder andere bekend van Switch-launchgame Snipperclips - aangekondigd. De game kwam afgelopen mei al uit voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en Steam.

Crow Country is geïnspireerd door de survivalhorrorgames die voornamelijk op de eerste PlayStation verschenen. In de game bezoeken spelers een ogenschijnlijk verlaten pretpark. Ze besturen Mara Forest, een "jonge vrouw die onderzoekt waarom de mysterieuze Edward Crow zijn beroemde pretpark heeft gesloten en hoe hij daarna is verdwenen".

De game legt de nadruk op de schaarse beschikbaarheid van items. Daarnaast moeten er puzzels opgelost worden en komen spelers logischerwijs angstaanjagende vijanden tegen. De graphics doen daarbij denken aan de survivalhorrorgames en rpg's van weleer die voorgerenderde achtergronden toonden - al kan men in deze game de camera bewegen en daardoor zien dat het hier wel om 3D-omgevingen gaat.

Daarbij kan de game met expres omslachtige besturing gespeeld worden die doet denken aan de oude Resident Evil-games, al is er ook een optie voor moderne besturing. Daarnaast is er een zogeheten Exploration-modus waarbij alle vijanden en andere gevaren worden uitgeschakeld.

Hieronder kan een nieuwe trailer bekeken worden.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Windblown van Dead Cells-makers verschijnt later deze maand
Nieuws

Windblown van Dead Cells-makers verschijnt later deze maand

Ook komt er vlak voor release een demo beschikbaar

De Early Access-versie van Windblown, de nieuwe game van Dead Cells-ontwikkelaar Motion Twin, verschijnt op 24 oktober.

Dat heeft de ontwikkelaar deze week aangekondigd. Het spel verschijnt via Steam Early Access, en van 14 tot en met 21 oktober komt er alvast een demo met de eerste levels van het spel beschikbaar. Dan wordt de nieuwe editie van Steam Next Festival gehouden. Geboekte progressie tijdens deze demo kan naar de Early Access-versie worden meegenomen.

De Early Access-versie zelf zal vijf verschillende omgevingen en twaalf hoofdwapens bevatten. Waar de demo alleen voor singleplayerervaringen bedoel is, kan de game zelf door drie spelers doorlopen worden. De game moet minstens een jaar in Early Access blijven en in de tussentijd diverse nieuwe omgevingen, levels en wapens ontvangen.

Windblown werd afgelopen december tijdens The Game Awards aangekondigd. De game wordt omschreven als een pijlsnelle roguelite met combat, waarbij waarbij spelers in hun eentje of teams bestaande uit drie spelers online kunnen spelen. De game moet daarbij volgens de makers "uitdagend, maar eerlijk" worden.

Spelers besturen personages genaamd Leapers. Deze personages nemen het op tegen de Vortex en hun Sentinel-minions. De Leapers zijn enorm snel, mede dankzij de stuwraketten die ze met zich meedragen. Er wordt voornamelijk een isometrisch cameraperspectief aangehouden. Ook vallen de cel-shaded graphics van de personages in de spelwereld op.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!