Epic: 'Apple wil onze ontwikkelaarsaccounts beëindigen'

Epic: 'Apple wil onze ontwikkelaarsaccounts beëindigen'

Apple dreigt om de ontwikkelaarsaccounts van Epic te beëindigen na een ruzie over in-app aankopen in Fortnite. Dat zou ook van invloed zijn op het gebruik van Unreal Engine op iOS. Dat meldt Epic zelf in een tweet.

Epic zegt via de rechter te willen voorkomen dat de ontwikkelaarsaccounts op 28 augustus worden gesloten. De ontwikkelaar noemt het een wraakactie en zegt er onherstelbare schade door te lijden.

Epic zou dan namelijk geen toegang meer krijgen tot de devtools voor iOS en MacOS, waardoor ook de Unreal Engine wordt geraakt. En daar is niet alleen Epic zelf slachtoffer van, maar ook alle ontwikkelaars die de Unreal Engine gebruiken om hun games voor Apple-apparaten te maken.

"Apple neemt geen genoegen met het simpelweg verwijderen van Fortnite uit de App Store en valt Epics gehele bedrijf aan op gebieden die er niets mee te maken hebben", zegt Epic in het document.

Apple zelf zegt geen uitzondering te willen maken voor Epic, zo meldt The Verge. "We maken geen uitzondering voor Epic, omdat we het niet juist vinden om hun zakelijke belangen boven de richtlijnen die onze klanten beschermen te stellen."

De ruzie tussen de twee bedrijven ontstond door in-app aankopen in de populaire shooter Fortnite. Epic vindt het oneerlijk dat Apple (en Google) dertig procent vragen over alle aankopen die in games worden gedaan. Het bedrijf omzeilde de digitale winkels van de bedrijven door zelf direct V-Bucks (de valuta in Fortnite) te verkopen, zonder geld af te staan aan Apple en Google. Niet veel later werd de game uit de App Store en Google Play verwijderd.

"Het probleem dat Epic voor zichzelf gecreëerd heeft is makkelijk te verhelpen als ze hun app updaten om weer aan de regels te voldoen, waar ze zelf mee akkoord zijn gegaan en die gelden voor alle ontwikkelaars", aldus Apple.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Volledig terecht. Epic heeft geld zat, niet zo gierig zijn en gewoon aan de regels houden net als al die andere app developers die dat wel doen.

0
test

@Valerium ja ok, maar wel zielig voor indie-ontwikkelaars die toevallig Unreal gebruiken...

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Valerium Helemaal niet volledig terecht. Trek die kop eens uit je reet, want je hebt echt geen idee waar dit allemaal om draait. De reden waarom andere app developers zich wel netjes houden aan die mafiapraktijk regels is omdat ze geen keuze hebben, en niet het geld hebben om zo'n grootmacht als Apple aan te klagen. Epic heeft dat geld wel, en heeft dit goed van te voren voorbereid, en hebben dit dus expres gedaan zodat ze Apple met reden konden aanklagen. Maar normaalgesproken wordt helemaal niet je developeraccount verwijderd als je app van de store gehaald wordt vanwege het overtreden van hun voorwaarden. Je hoeft niet eens een app op de store te hebben om een developeraccount te hebben, zolang je maar $99 per jaar betaalt..

0
test

@SuperDre Hey, de epic fanboy reageerd wat een verassing.

0
test

@niqomipa ja dat klopt, dat zeg ik ook niet. Ik vind het alsnog zielig voor kleine ontwikkelaars die hier niks mee te maken hebben.

0

Aanbevolen voor jou