Capcom zou overname door Microsoft 'sierlijk afwijzen'

Capcom zou overname door Microsoft 'sierlijk afwijzen'

Capcom wil niet overgenomen worden en zelf ook geen bedrijven opkopen

Capcom heeft geen interesse in overgenomen te worden door bedrijven zoals Microsoft.

Dat liet COO Haruhito Tsujimoto aan Bloomberg weten. Hij werd gevraagd of Capcom er voor open zou staan als een bedrijf zoals Microsoft de uitgever wilde overnemen. "Ik zou dat aanbod sierlijk afwijzen. Ik denk dat het beter is om gelijkwaardige partners te zijn."

Vervolgens laat hij weten dat Capcom geen interesse heeft in zelf andere bedrijven over te nemen. "In plaats van zelf een ander bedrijf te kopen, geven we de voorkeur aan organische groei. Het is belangrijk om binnenshuis mensen te trainen en zo te groeien. Ik denk ook dat we met externe partners kunnen samenwerken, maar we zijn niet van plan om bedrijven te kopen."

Capcom is bekend van gamefranchises als Resident Evil, Street Fighter en Monster Hunter.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit zei bungie ook voordat het overgenomen werd door Sony en ondertussen hadden ze dus al gespreken met micro Sony en andere gehad. Maar gezien het succes wat capcom heeft snap ik ze wel. Maar is capcom beurs genoteerd bedrijf toch? Dus als aandeel houders het willen verkopen kan het altijd nog maar dit weet ik niet zeker.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 25 september 2023 - 15:08]

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ja dan is het anders, zo is bij Nintendo ook veel van de aandelen in bezit van familie las ik ooit ergens.. Maar capcom heeft laaste jaren ook veel succes met hun games.

0
test

Bungie mag nog steeds op Microsoft apparatuur games uitbrengen. Die vrijheid werd hen niet ontnomen. Denk dat Bungie daarom niet voor het Microsoft geld koos. Capcom zie ik enkel via dezelfde open minded filosofie overgenomen worden.

2
test

Die vrijheid heeft bungie geëist voor de overname. En bungie koos niet niet voor micro micro koos niet om bungie terug te kopen. Phil zei toen de tijd dat ie de vraag prijs van bungie te hoog vond

-1
test

wat raar dat ik niet op jouw bericht kan antwoorden @ Hulstpower. Stomme site. Dat Bungie niet van Microsoft is, ligt vooral aan Microsoft. Ze hadden het in mijn ogen dik verdiend. Spencer zijn antwoord is vooral geen gezicht verliezen. Het is gewoon niet gelukt zoals met Minecraft.

1

Deze gebruiker is verwijderd

-2

Klinkt alsof je al heel lang geen Xbox meer hebt aangeraakt, want Microsoft barst van de innovatie. Play anywhere, smart delivery, quick resume, Gamepass, ID@Xbox, superieure streaming, etc. Zonder Microsoft zou Sony waarschijnlijk nog minder innoveren.

1
test

Geef de trol geen aandacht

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou