Epic Games Store met Fortnite en meer nu beschikbaar op iOS en Android

Epic Games Store met Fortnite en meer nu beschikbaar op iOS en Android

Ook Fall Guys Mobile en Rocket League Sideswipe staan in de winkel

De Epic Games Store is vanaf vandaag beschikbaar op iOS en Android.

Op iOS komt de Epic Games Store vandaag specifiek in de Europese Unie beschikbaar, terwijl de digitale winkel vandaag wereldwijd op Android lanceert. In de winkel zullen vandaag drie games staan: Fortnite, Fall Guys Mobile - dat vandaag voor het eerst uitkomt - en Rocket League Sideswipe. Deze drie games zullen vanaf vandaag ook in de AltStore komen te staan, een onafhankelijke winkel die via iOS beschikbaar is. In onderstaande video's legt Epic uit hoe mensen de Epic Games Store kunnen installeren op iOS en Android.

Apple gaf eerder deze zomer Epic Games toestemming om de Epic Games Store op iOS-apparaten in Europa uit te brengen. Begin dit jaar veranderde Apple vanwege de nieuwe 'Verordening digitale markten'-wet zijn regelgeving in Europa: het bedrijf moet andere ontwikkelaars toelaten hun apps en games via winkels buiten de App Store aan te bieden. Epic liet toen al weten dat Fortnite "dit jaar in Europa terugkeert op iOS, gedistribueerd via het aankomende Epic Games Store voor iOS".

Epic-baas Tim Sweeney meldde het volgende aan Game File (via VGC): "Als we hier tot nu toe een miljard dollar aan hebben uitgegeven, is dat alsnog een kleine prijs die we moeten betalen voor de toekomstige vrijheid van ons bedrijf en alle anderen die in deze markt willen participeren." Het is uiteindelijke Epics doel dat de Epic Games Store wereldwijd op iOS beschikbaar komt.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou