Fortnite keert dit jaar terug op iOS dankzij nieuwe Europese wetgeving

Fortnite keert dit jaar terug op iOS dankzij nieuwe Europese wetgeving

Het spel werd in 2020 van de App Store gehaald

Epic Games is van plan om Fortnite dit jaar terug te brengen naar iOS-apparaten. Dit is mogelijk dankzij de nieuwe Europese regelgeving.

Dankzij de 'Verordening digitale markten' die aankomende maart in werking gaat moet Apple andere ontwikkelaars toelaten hun apps en games aan te bieden op iOS-apparaten zonder daar de officiële App Store voor te gebruiken.

Apple heeft in aanloop daarvan gisteren zijn regelgeving in Europa aangepast, waardoor bedrijven hun eigen apps mogen gaan aanbieden op hun content aan de man te krijgen. Wel moeten bedrijven na een miljoen downloads 0,50 eurocent betalen voor elke download.

In een tweet laat Epic Games nu weten dat Fortnite "terugkeert op iOS in Europa dit jaar, gedistribueerd via het aankomende Epic Games Store voor iOS". Het bedrijf laat weten dat het zijn juridische strijd tegen Apple echter niet opgeeft.

Fortnite was sinds de zomer van 2020 niet meer op traditionele wijze op iOS-apparaten speelbaar. Apple verwijderde de game uit de App Store nadat Epic een eigen betaalsysteem toevoegde, al is het tegenwoordig al wel speelbaar via streamingdiensten als Xbox Cloud Gaming, GeForce Now en Amazon Luna.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En wanneer kunnen we andere stores verwachten op Android toestellen? Of is dat ook meegenomen in dit besluit van de EU?

[Reactie gewijzigd door The_Stifmeister op 26 januari 2024 - 08:51]

-1
test

Deze gebruiker is verwijderd

1
test

@Cronic Kijk, dat wist ik dus niet. Ik dacht dat Epic in eerste instantie Google ook had aangeklaagd vanwege de hoge fee die ze moesten betalen voor de Playstore en de monopolie positie. Ik ging ervan uit dat je dus op Android geen andere stores had dan de Playstore.

0

Aanbevolen voor jou