Atari neemt Digital Eclipse over

Atari neemt Digital Eclipse over

De studio is gespecialiseerd in retrogames

Atari heeft aangekondigd dat het de ontwikkelaar Digital Eclipse overneemt.

Atari betaalt daar tot wel 20 miljoen dollar voor - 6,5 miljoen dollar wordt in geld en aandelen betaald wanneer de overname rond is, en tot 13,5 miljoen dollar volgt daarna afhankelijk van de prestaties van het bedrijf.

Digital Eclipse is gesitueerd in Californië en gespecialiseerd in retrogames. Het bedrijf bestaat sinds 1992 en bracht oorspronkelijk arcadegames naar consoles als de PlayStation en Game Boy Color. Recentelijk heeft het spellen als Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection en Blizzard Arcade Collection uitgebracht. Dit jaar ontwikkelde het ook The Making of Karateka, waarin spelers de klassieke game Karateka niet alleen kunnen spelen, maar ook achtergrondinfo over de ontwikkeling meekrijgen.

In een FAQ meldt Digital Eclipse dat het "de vrijheid behoudt om projecten met andere bedrijven op zich te nemen". Daarbij heeft het bedrijf "veel onaangekondigde projecten in ontwikkeling die niets met Atari's IP's te maken hebben en na de overname in ontwikkeling blijven.

Atari zet de laatste jaren steeds meer in op retrogames. Zo nam het eerder dit jaar al Nightdive Studios over, dat regelmatig remakes en remasters maakt van klassieke games zoals System Shock. Ook kondigde het bedrijf nieuwe games in de klassieke franchises Quantum en Haunted House aan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou