Weekoverzicht

Nieuws van de Week: Sea of Thieves en Virtual Reality

Ook No Man's Sky steekt zijn kop boven water

Geschreven door Arran Winmai op
In het Nieuws van de Week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Doodgaan in Sea of Thieves gaat geen goud meer kosten

Een geplande update voor Sea of Thieves waardoor spelers goud moesten betalen om na hun dood in de game verder te mogen spelen, gaat niet door.

Een aankomende update genaamd Death Cost had er voor moeten zorgen dat elke keer wanneer spelers sterven, ze in-game goud hadden moeten betalen om verder te kunnen spelen. Daarnaast had de manier waarop spelers doodgingen bepaald hoeveel goud het had gekost.

Spelers zagen deze update niet zitten. Ontwikkelaar Rare heeft geluisterd naar de kritiek en meldt nu dat de update niet door gaat. "We hebben een fout gemaakt qua berichtgeving rondom dit idee en we laten het nu voor wat het is. Bedankt voor de eerlijke feedback en discussies."

Sea of Thieves is sinds kort verkrijgbaar voor Xbox One en Windows 10. Lees hier de Gamer.nl-recensie.

Wipeout Omega Collection vanaf vandaag te spelen met PlayStation VR

De vr-update voor de Wipeout Omega Collection is nu online voor spelers met een PlayStation VR-headset.

De update werd aangekondigd in begin december. Sony meldt op de website dat de update nu gedownload kan worden. De update is gratis en vr kan toegepast worden in alle gamemodi. Uiteraard moeten spelers wel in het bezit zijn van een PS VR-bril om hier gebruik van te kunnen maken.

Naast de optie om in vr te spelen voegt de update ook 3D audio, een remix van Shake It van westrijdwinnaar Vieille Griffe, het nummer dat ook te horen is in de trailer en nieuwe schepen toe. Tenslotte komt er binnenkort een gratis demo waarmee spelers het spel gratis kunnen proberen.

Wipeout is een raceserie waarin spelers rondscheuren in anti-zwaartekrachtschepen. De Omega Collection is exclusief voor PlayStation 4 en, hoewel het wat bekend aanvoelt, kon Lars het goed waarderen. In onze review schreef hij: "WipEout Omega Collection zit barstensvol vette content – maar wel content die we inmiddels wel een beetje kennen."

Far Cry 5 binnen tien minuten uit te spelen door alternatief einde

Far Cry 5 heeft, net als zijn voorganger, een geheim einde aan het begin van het spel.

Dit bericht bevat spoilers voor Far Cry 4 en Far Cry 5.

In het begin van Far Cry 5 is de speler samen met sheriff Earl Whitehorse van Hope County en een federal marshal, Burke, in een helikopter op weg naar de kerk van Eden's Gate om Joseph Seed, de leider van de cult, te arresteren. Eden's Gate heeft de hele regio met geweld overgenomen en de overheid wil dat daar een einde aan komt.

Eenmaal in de kerk laat de marshal het arrestatiebevel zien en eist hij dat Joseph zich overgeeft. Joseph stuurt zijn mensen weg en biedt zijn handen aan om zich in de boeien te laten staan, maar niet zonder waarschuwing. "God won't let you take me" zegt hij. Dan krijgt de speler de opdracht hem te arresteren.

Het lijkt alsof er geen andere keuze is, maar Far Cry 5 toont dat niets doen ook een optie is. Wanneer de speler wacht en weigert Joseph te arresteren beslist Earl uiteindelijk dat het feestje niet door gaat. Burke protesteert en dreigt iedereen die tegen hem in gaat te arresteren, maar sheriff Whitehorse wijst hem erop dat als ze Joseph in de boeien slaan, ze allemaal doodgeschoten zullen worden. Zo komt het spel ten einde.

Far Cry 4 heeft een vergelijkbaar alternatief einde. Als antagonist Pagan Min aan de speler vraagt op hem te wachten is het eigenlijk de bedoeling te vertrekken, maar als men besluit te blijven komt Pagan na een kwartiertje terug. Vervolgens krijgen spelers een andere uitkomst van het verhaal te zien.

Ook is er een missie in Far Cry 5 die verwijst naar Donald Trumps beruchte 'pee tape'.

In de missie 'Patriot Act' wordt de speler aangesproken door een man die claimt dat hij een agent is van de overheid, gestuurd door de president om een tape uit de handen van Joseph Seed te halen. Op de tape staat informatie die de president in een slecht daglicht zet. Tijdens de missie wordt er veel verwezen naar het doen van een "korte boodschap". Tevens is de code om aan te geven dat de bunker niet meer veilig is "the bed has been wet".

Far Cry 5 is vanaf 27 maart beschikbaar voor PS4, Xbox One en pc.

Jurassic World Evolution verschijnt op 12 juni

Jurassic World Evolution komt op 12 juni uit, zo heeft ontwikkelaar Frontier Developments aangekondigd.

De simgame laat spelers hun eigen pretpark met dinosauriërs vormgeven. Daarbij is het de bedoeling er voor te zorgen dat de dinosauriërs niet uitbreken, zodat bezoekers ongestoord kunnen genieten zonder opgegeten te worden.

De game komt vanaf 12 juni digitaal beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een paar weken later komt de game ook fysiek in de winkels te liggen voor PS4 en Xbox One.

Naast een trailer waarin de releasedatum wordt aangekondigd is ook een uitgebreide gameplayvideo uitgebracht. Hierin toont de ontwikkelaar hoe spelers hun eigen park bouwen.

God of War heeft Performance-modus op PS4 Pro

God of War krijgt een Performance-modus voor spelers met een PlayStation 4 Pro.

Een nieuwsgierige fan vroeg via Twitter aan Cory Barlog, de director van God of War, of een PS4 Pro vereist is om optimaal te kunnen genieten van de game. Balrog zegt dat het spel volledig gespeeld kan worden op de normale PlayStation 4, maar dat het er bijzonder mooi uit ziet in 4K voor spelers met een Pro-console en een 4K-tv.

Bij gebruik van PlayStation 4 Pro zonder 4K-tv draait de game soepeler dan op een normale PlayStation 4. Wat de precieze verbeteringen zijn is nog niet bekend. Spelers die wel een 4K-tv hebben, krijgen de keuze tussen een hogere resolutie of meer frames per seconde.

Eerder vandaag plaatste Sony Entertainment vijf video's over de lore achter God of War. De clips behandelen de minder bekende gebeurtenissen die vooraf gaan aan de beroemde apocalyps Ragnarok.

Guided Missile en Sniper Shootout-modus naar Fortnite: Battle Royale met update 3.4.0

De nieuwe 3.4.0-update voor Fortnite: Battle Royale brengt onder andere de Guided Missile en de terugkeer van de Sniper Shootout-modus naar de online shooter. Door het uitbrengen van de update is er een kans dat de servers tijdelijk offline zijn.

Guided Missile

Woensdag liet Epic in het update-menu van de Battle Royale-modus, dat bij het opstarten te zien is, weten dat het met een nieuw soort raketwerper naar de spelmodus zou komen. Nu laat de ontwikkelaar definitief weten dat de Guided Missile beschikbaar is in Fortnite: Battle Royale.

Via de patch-notes laat de ontwikkelaar weten dat de Guided Missile als epic-variant 105 damage doet tegen spelers en 110 als legendary. Verder kunnen spelers met de raketwerper zelf voor achttien seconden de controle nemen over de afgeschoten raket. Wanneer deze geactiveerd wordt kan de speler zijn personage niet bewegen totdat het klaar is. Tijdens de achttien seconden kan de speler zelf kiezen wanneer zij uit de animatie gaan. Guided Missile is al epic- en legendary te vinden in chests en supply drops en gebruikt Rocket ammo.

Shotguns en Egg Launcher

Verder heeft de 3.4.0-update aanpassingen verricht aan de zeldzaamheidskleuren van shotguns. De Tactical Shotgun komt nu voor als Uncommon, Rare en Epic, waar het eerst Common, Uncommon en Rare was, en Pump Shotgun is nu beschikbaar als Uncommon en Rare, wat eerst Common en Uncommon was. Epic Games laat weten dat de aanpassingen niets verandert aan de kenmerken van de wapens, zoals damage en drop-kansen.

Om Pasen te vieren is de Grenade Launcher cosmetisch omgetoverd tot een heuse Egg Launcher. Eerder gebeurde dit ook al met de kerstupdate in Fortnite. Toen kwam er een Snowball Launcher waarbij de granaten veranderd waren in sneeuwballen die dezelfde hoeveelheid schade doen, en nu is dat het geval met paaseieren.

Fortnite Egg Launcher

Sniper Shootout v2 en Boogie Bomb

Met de update keert de zogenoemde Sniper Shootout-modus terug naar Fortnite: Battle Royale. Tijdens de tijdelijke-modus kunnen Battle Royale-spelers alleen gebruik maken van de verschillende soorten Snipers; Bol Action, Semi-Auto, Hunting Rifle en Crossbow. Tijdens Sniper Shootout v2 zijn legendary snipers alleen beschikbaar door het openen van supply drops en epic snipers via chests. Tijdens het spelen van de modus kan heavy ammo op de volgende manieren gevonden worden:

Floor: 6

Chest: 6

Ammo Box: 12

Supply Drop: 18

Llama: 90

Ook keert de Boogie Bomb terug naar Battle Royale. Deze granaat was vanwege een bug uit de spelmodus verwijderd.

Fortnite: Battle Royale is te spelen op PlayStation 4, Xbox One, iOS en pc. Binnenkort verschijnt de game ook voor Android-apparaten.

PlayStation VR krijgt een flinke prijsdaling

Sony verlaagt de prijs van de PlayStation VR aanzienlijk, de virtual reality-headset wordt 25% goedkoper.

De PlayStation VR-bundel is officieel 25% goedkoper geworden. Deze gaat van 399 euro naar 299 euro. Hierbij wordt naast de headset zelf de camera geleverd en het spel PlayStation VR Worlds. PlayStation Move-controllers zijn niet inbegrepen bij het pakket.

PlayStation VR

Vanaf vandaag is het tevens mogelijk om Wipeout Omega Collection in virtual reality te spelen.

PlayStation VR verscheen eind 2016 en is goedkoper alternatief voor de headsets van Oculus en HTC, die tevens een krachtige game-pc nodig hebben.

Nieuwe Star Wars-game van EA krijgt mogelijk open wereld

Volgens een vacature wordt de nieuwe Star Wars-game van EA Vancouver een open wereld-spel.

In een vacature op de EA-website wordt duidelijk dat er een lead online engineer nodig is voor een open wereld AAA Star Wars-titel waaraan gewerkt wordt in Vancouver. In de tekst stond als beschrijving: "Geef leiding aan een team om online features voor een Star Wars Open World-project af te leveren". Ondertussen is de vacature aangepast en staat er enkel nog dat het gaat over een Star Wars-game, maar vermoedelijk heeft EA dat aangepast in de hoop minder weg te geven van het spel.

Halverwege oktober 2017 sloot EA de Dead Space-studio Visceral Games, waarna EA Vancouver het Star Wars-project overnam. Daar werd aan geschreven door voormalig Naughty Dog-schrijfster Amy Hennig, die ook een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de Uncharted-serie. Echter zijn er grote veranderingen aan de game gemaakt: "We moeten het design van de game op de schop nemen als we een ervaring willen leveren waar spelers lange tijd van kunnen genieten. We behouden de prachtige graphics en authenticiteit in het Star Wars-universum en richten ons op het verwerkelijken van een Star Wars-verhaal."

Tenzij er nog een Star Wars-titel in de maak is bij EA Vancouver is dit het spel waar de vacature op duidt. Een eventuele releasedatum van de Star Wars-game is nog niet bekend. De kans is aanwezig dat het project wordt verschoven naar de volgende generatie consoles.

Star Wars

'Sea of Thieves is snelst verkopende Microsoft-game op Xbox One'

Rare's Sea of Thieves blijkt de snelst verkochte Microsoft-game van de Xbox One-generatie.

Het is tevens de bestverkochte Windows 10-game van Microsoft Studios. Hoewel precieze cijfers ontbreken, hebben meer dan een miljoen spelers de game op de dag van lancering gespeeld en meer dan twee miljoen spelers de game in de eerste week gespeeld.

Naast de claim op Xbox Wire noemt Microsofts' Aaron Greenberg het spel ook de meest succesvolle IP van Microsoft van deze generatie. Sea of Thieves is immers ook verkrijgbaar voor iedereen die een abonnement op Game Pass heeft. Die spelers worden ook meegeteld.

No Man's Sky komt naar Xbox One en krijgt grote zomer-update

Hello Games is bezig met een nieuwe update voor No Man's Sky genaamd 'Next'. Tevens krijgt de ruimtegame uit 2016 ook een release op Xbox One.

Veel details over de update zijn nog niet bekendgemaakt, maar volgens Sean Murrary, het brein achter No Man's Sky, wordt dit "de grootste update tot nu toe". Een belangrijk onderdeel van de update wordt het implementeren van feedback van spelers en het uitbreiden van de verhalende elementen die in eerdere updates zijn toegevoegd. "We hebben deze update 'Next' genoemd, omdat het een belangrijke volgende stap is op de langere tocht voor ons en de community", aldus Murray.

Vorige zomer verscheen de Atlas Rises-update voor No Man's Sky, die tientallen uren aan verhalende content en meer diversiteit tussen planeten aan de game heeft toegevoegd.

Een specifieke releasedatum voor de Xbox One-versie van No Man's Sky is nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat Xbox-spelers dit jaar aan de slag kunnen met de game. Op dit moment is de game al te spelen op PS4 en pc.

Gamer.nl-redacteur Erik Nusselder dook een jaar na release nogmaals in No Man's Sky om te kijken hoe de bekritiseerde game is veranderd. Zijn bevindingen zijn hier terug te lezen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Doom (1993) Update: Zo behaal je de Weekly Challenges in Fortnite: Battle Royale
0

Reacties op: Nieuws van de Week: Sea of Thieves en Virtual Reality

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.