Xbox-baas Phil Spencer houdt in augustus speech op PAX West

Xbox-baas Phil Spencer houdt in augustus speech op PAX West

Gamers reageren niet unaniem positief op de aankondiging

Xbox-baas Phil Spencer houdt op de eerste dag van PAX West op 30 augustus een zogenoemde 'Storytime-speech'.

Dat hebben organisatoren ReedPop en Penny Arcade aangekondigd (via IGN). Spencer zal op het hoofdpodium "een informatieve en innemende speech houden over zijn uitgebreide carrière in de game-industrie, die dertig jaren en meerdere Xbox-consolegeneraties beslaat".

De aankondiging wordt niet unaniem positief ontvangen op fora en social media. Sommige fans zijn van mening dat de leiding van Xbox zich voorlopig beter op de vlakte kan houden. Veel gamers zijn immers nog boos op of teleurgesteld in de beslissing van eerder dit jaar om pas gekochte studio's zoals Tango Gameworks en Arkane Austin te sluiten.

Onlangs gaf Spencer in een interview al een uitleg over de sluitingen die niet in goede aarde viel: "Ik heb het al vaker aangegeven: ik moet een rendabele divisie binnen het bedrijf runnen, en groeien. Dat betekent dat ik soms moeilijke besluiten moet nemen, besluiten die ik niet fijn vindt, maar besluiten die iemand moet maken."

Daarbij kan ook het persbericht van de organisatie achter PAX West op publiekelijke spot rekenen. Vertaler Matt B deelde in onderstaande tweet het bericht, dat leest alsof Spencer verantwoordelijk is geweest voor het succes van franchises als Minecraft, Halo, Call of Duty en World of Warcraft.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mensen zeuren maar een eind weg. Ze hebben altijd wel iets om op of aan te merken. De man heeft een mooie carriere achter de rug en mag daar best over spreken. Zou fraai zijn als zijn mond gesnoerd zou worden door een paar zure fanboys of.. Ahem.. Critici

-1

Aanbevolen voor jou