Speeltester stelt fans gerust over Hollow Knight Silksong-status

Speeltester stelt fans gerust over Hollow Knight Silksong-status

De game bevindt zich 'niet in ontwikkelingshel'

Een speeltester van Hollow Knight Silksong heeft fans die wachten op een releasedatum voor de game gerustgesteld over de status van het spel.

'Graig', een speeltester en iemand die wel vaker berichten plaatst over de status van Hollow Knight-ontwikkelaar Team Cherry, liet op de officiële Discord van de game (via GamesRadar) weten dat de game "zich niet in 'ontwikkelingshel' bevindt".

Hij probeert daarmee de gemoederen van fans te sussen die ongeduldig worden, aangezien er al geruime tijd niets vernomen is over Silksong. "Zo lopen ontwikkelcyclussen nou eenmaal. Er worden interne data gepland, en die worden gemist. Dat is de normale gang van zaken, maar je hoort er meestal niet over omdat ze niet publiekelijk worden aangekondigd."

Nadat hij dit op Discord hard gemeld, werd het al snel op de officiële subreddit van de game gedeeld, en reageerden veel fans argwanend op Graigs bericht. Op Discord benadrukte hij daarna echter dat hij de waarheid spreekt en dat hij alleen maar mensen gerust wilde stellen. "Het is hilarisch, want ik begrijp (de fans) ook, en dat heb ik al vaker verteld. Ik ben het er mee eens dat de communicatie (van Team Cherry) voor verbetering vatbaar is."

Silksong werd jaren geleden aangekondigd - in eerste instantie als downloadbare content voor Hollow Knight, en daarna als vervolg - maar is sindsdien meermaals uitgesteld. Het laatste wat werd vernomen over een mogelijke releaseperiode, is dat de game een release in de eerste helft van 2023 niet meer ging redden. Eerder dit jaar verzekerde Team Cherry wel dat de game nog steeds in ontwikkeling is.

In Silksong besturen spelers niet de Knight, maar Hornet, een door de computer bestuurd personage uit de eerste game. Hornet kan hoger springen en daar is het leveldesign dan ook omheen gebouwd. Het spel is aangekondigd voor pc, Nintendo Switch, PlayStation- en Xbox-consoles. De game komt op de dag van release ook direct op Xbox Game Pass te staan.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou