Raven Software: 'Activision en Microsoft vertragen onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden'

Raven Software: 'Activision en Microsoft vertragen onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden'

De studio richtte in 2022 een vakbond op

De werknemers van Call of Duty-studio Raven Software hebben een klacht ingediend bij National Labor Relations Board omdat eigenaren Activision en Microsoft niet mee zouden werken tijdens de onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden.

Dat meldt Gamefile. Activision en Microsoft zouden weigeren om in goed vertrouwen te onderhandelen over arbeidsvoorwaarden van contracten voor werknemers van Raven Software.

Volgens Communication Workers of America-directeur Claude Cummings Jr. had men goede hoop dat onderhandelingen voortgezet zouden konden worden nadat Activision Blizzard vorig jaar door Microsoft over werd genomen. "Helaas is dat niet gebeurd. We moedigen Microsoft aan om de zorgen die zijn geuit te adresseren en prioriteit te geven aan een eerlijke overeenkomst." Een woordvoerder van Microsoft meldt aan Game File dat het de onderhandelingen wil voortzetten.

In 2022 staakten testers van Raven Software al na een ontslagronde, maar die staking werd opgeheven toen de ontwikkelaar toestemming kreeg een vakbond te starten. Daar kwam The Game Workers Alliance uit, de eerste vakbond die door een groot Amerikaanse gamebedrijf is opgericht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Net als Toys for Bob je lekker losrukken van ABK en MS.

-3

Lekker blijven haten. Goed voor je gezondheid.

-1

Ook niet echt gezond dat je overal commentaar op levert op wat ik zeg. Want zelf voeg je totaal niks toe dan kut reacties geven.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 28 augustus 2024 - 19:01]

-2
test

Waarom je hier 4 minnen krijgt snap ik niks van.

-1
test

Aanvulling ik zie geen haat in EERIES zijn bericht hoor, hij zegt gewoon dat Raven beter af zou zijn zonder MS en ABK. En dat kan best kloppen.

-1

Aanbevolen voor jou