Microsoft: 'Xbox-versie Black Myth: Wukong niet uitgesteld vanwege platformbeperkingen'

Microsoft: 'Xbox-versie Black Myth: Wukong niet uitgesteld vanwege platformbeperkingen'

'We reageren niet op deals die onze partners met andere platformhouders maken'

Microsoft heeft gereageerd op de geruchten over de reden achter het uitstel van de Xbox Series-versie van het populaire Black Myth: Wukong. Dit uitstel zou niets te maken hebben met eventuele beperkingen van het Xbox-platform.

Onlangs werd geclaimd dat Black Myth: Wukong nog niet op Xbox is verschenen vanwege technische problemen - mogelijk een geheugenlek die roet in het eten gooit. Ontwikkelaar Game Science claimde eerder al dat het de Xbox-versie van de game aan het optimaliseren was.

Forbes-journalist Paul Tassi claimde daarna echter iets anders te hebben vernomen. Game Science zou toch een deal met PlayStation hebben gesloten om de game tijdelijk console-exclusief op dat platform uit te brengen. Dat is opvallend, want dit is nooit aan de buitenwereld bekendgemaakt. Ook IGN claimde soortgelijke informatie te hebben verkregen. 

Inmiddels heeft Microsoft zelf via Forbes op de situatie gereageerd. Een woordvoerder meldde het volgende: "Zoals we eerder hebben aangegeven kijken we uit naar de release van Black Myth: Wukong op Xbox Series X en S en werken we met Game Science aan het overzetten van de game naar onze platforms. We kiezen er voor om niet te reageren op deals die onze partners met andere platformhouders maken, maar kunnen bevestigen dat het uitstel niets te maken heeft met Xbox-platformbeperkingen."

Black Myth: Wukong is sinds enkele weken verkrijgbaar op PlayStation 5 en pc en is een groot succes. Het op Unreal Engine 5 ontwikkelde spel is min of meer een vertolking van en een vervolg op het bekende Chinese verhaal Journey to the West. In dit verhaal is de Monkey King vijfhonderd jaar gevangen onder de Wy Zhi Shan-berg. Lees hier meer over de connectie tussen Black Myth en Journey to the West.

De game is een singleplayer actie-rpg waarin spelers als de 'Destined One' door een grote verscheidenheid aan gebieden reizen geïnspireerd door het hierboven genoemde verhaal, terwijl men in actievolle gevechten beland.

Marcel Vroegrijk beloonde het spel met een 8 in de Gamer.nl-recensie: "Black Myth: Wukong doet meer dingen goed dan fout. Het begint wat eigenaardig, speelt soms stroef en de onophoudelijke stroom aan bazen komt je vroeg of laat de neus uit. Maar het zit verrassend slim in elkaar en voelt vooral erg verfrissend, ook al heb je ‘het verhaal’ van Journey to the West ongetwijfeld al een keer gehoord of gezien."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is gewoon weer Sony die in de achterkamertjes een of andere sneaky deal heeft gesloten. Kots op dat bedrijf

-1

ja want Microsoft heeft dat nooit gedaan. Tomb raider vergeten zeker ?

0
test

@ Tripler40: Nee hoor, de eerste Tomb Raider kwam het eerst uit op de Sega Saturn. Sony had met deel 2 en 3 een exclusiviteit deal.

[Reactie gewijzigd door mole28 op 4 september 2024 - 11:30]

2

tomb raider is ook ontstaan op de PlayStation hè 1996 geloof ik volgens mij kwam tomb raider pas ergens in 2005 naar de Xbox.

[Reactie gewijzigd door TripleR40 op 4 september 2024 - 07:41]

0
test

Het gaat mij niet om Microsoft. Ik heb het hier over Sony

-4

oww je bent dus gewoon hypocriet bezig

-2

grappig , als de ander het doet is ie een eng mannetje

0

met het verschil dat ik op een opmerking reageer en jij op een artikel en een ander platform erbij haalt das wel een fundamenteel verschil hè

-1

Ik snap ook niet echt dat bedrijven hiermee in zee gaan... Kijk hoeveel spijt Square Enix nu heeft (en daardoor de deal verbroken heeft).

-1
test

Wat voor spijt zou SE hebben? Vergeet niet dat het vaak timed exclusives zijn en de developer dus up-front al een zekerheid heeft door de exclusiviteitsdeal, maar ook nog extra geld (en rustig de tijd) krijgt wanneer dat andere platform lanceert. Waarom denk je dat een Rockstar bv GTA en RDR zo laat pas op de PC uit brengt.

1

@SUPERDRE Dit dus: https://www.forbes.com/sites/paultassi/2024/05/13/square-enix-is-done-with-playstation-exclusivity-after-profit-drop/ https://www.techradar.com/gaming/consoles-pc/square-enix-is-ditching-playstation-exclusivity-to-aggressively-pursue-a-multiplatform-strategy

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 4 september 2024 - 08:18]

-1

Dat heet financiële zekerheid en development support. Je vergeet even dat dit gewoon heel normaal is en dat Square Enix en PlayStation al heel lang een relatie hebben. Sterker nog, PS heeft Square uit hun faillisement geholpen toen der tijd. De relatie tussen Square en Sony gaat wel wat dieper namelijk. Daarnaast meestal is het de publisher die richting de platform houder stapt. Beide willen verkopen, maar de software fabrikant wilt dat op een platform die een grote userbase heeft. De nieuwe strategie betekend niet dat er geen exclusives meer zijn. Ze zullen sneller games multiplatform maken. Wat betreft Xbox zal er alleen weinig veranderen.

-2

@Mooiman: Square Enix heeft nooit een statement naar buiten gebracht dat ze stoppen met PS exclusives. Dat is alleen wat de game media "suggereert". ""Als onderdeel van deze multiplatform-push zei Square Enix dat het "een omgeving zal creëren waarin meer klanten van onze titels kunnen genieten met betrekking tot grote franchises en AAA-titels, inclusief catalogustitels." De suggestie hierbij is dat mainline Final Fantasy-games PlayStation-exclusiviteit zullen laten varen, hoewel Square Enix nog geen details heeft aangekondigd voorbij de aanstaande launch van Final Fantasy 16 op pc."" ""In Square Enix's latest financial report, it was indicated that the longstanding relationship between Sony and Square Enix might soon come to an end, as they now aim to "build an environment where more customers can enjoy their titles", regarding to "major franchises and AAA titles including catalog titles." The games Square Enix mentioned likely refer to their previously exclusive titles, such as the Final Fantasy VII series and Final Fantasy XVI, which may soon be released on PC."" Zie de woorden "De suggestie" en "might". Ze basseren hun statement op het "agressief gaan richten op "multiplatform", maar in de financial report heeft Square het nergens over dat ze stoppen met exclusives met PlayStation. Dat is wat men "DENKT" op basis van deze statement maar niet wat Square zegt.

-2

@EEERIES Ik heb veel vormen van coping gezien, maar dit is wel heel extreem. Dit is gewoon jezelf voorliegen, omdat je de werkelijkheid niet onder ogen wil zien. Jeetjemina...

0

Fijn dat je mijn comment hebt weten te ontkrachten met feiten. Ook fijn dat je het zo goed hebt weten te onderbouwen! Bedankt, want voor zulke reacties doen we het…… Weet je wat knap is? Je hebt je eigen bronnen niet eens nagelezen. Nergens wat jij suggereert staat er. Die Forbes link is namelijk een sensatie bericht met hun title “Square is Done with PlayStation Exclusives”. Lees Square hun report maar en wijs me aan waar ze zeggen wat Forbes precies zegt in hun title? Lastig he toegeven dat je zelf gewoon onzin post? Zullen we afspreken dat we voortaan gewoon normaal reageren tegen elkaar of anders gewoon niet (als je niet fatsoenlijk iets kan replyen?)

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 4 september 2024 - 12:20]

-2
test

Wat een onzin reactie, Microsoft doet dit net zo hard, en nu nog harder nadat het zowat de grootste gamepublisher(s) heeft overgenomen. Ook Meta met hun Quest platform doet het.

2
test

Wat houden ze nu dan exclusive van abk voor Sony. Nog geen enkele game en ziet er naar uit dat het bethasda games ook allemaal Day one timed naar ps gaan. Dus met micro doet het nu ook nu ze de grooste uitgever hebben over genomen is niet waar. Maar in verleden en nog steeds sluit micro ook dit soort deals en Nintendo en sega en Sony ze hebben het allemaal gedaan.

-1
test

Sony heeft ook studios opgekocht en exclusief gehouden. Daar blinkt Microsoft niet in uit.

0
test

@KAY Je hebt hier letterlijk geen bewijzen voor. Ook het bovenstaande artikel geeft aan dat zelfs Microsoft niet duidelijk aangeeft of hier een exclusiviteitsdeal achter zit. Wat ik hier persoonlijk uit afleid, is dat Microsoft zich op andere games heeft gefocust, waardoor ze de Wukong hypetrein mogelijk gemist hebben. Dit wellicht omwille van een time management keuze i.v.m. het optimaliseren van de game op het Xbox platform omdat ze misschien (ik leg de nadruk op misschien) niet hadden verwacht dat de game zo'n groot succes zou worden. Nu loopt Sony weg met het succes en ga jij dingen beweren die je niet kan bewijzen. Beetje vreemd. Uiteraard zal een bedrijf als Microsoft in deze situatie niets toegeven of ontkennen. Het feit dat Sony niet opgeschept heeft over een exclusieve deal is ook een teken aan de wand dat het daar wellicht niets mee te maken heeft. Nogmaals, dat zou eerder een aantrekkingskracht kunnen betekenen om PlayStation te promoten. Hier lopen ze allemaal graag mee te koop om zieltjes te winnen, want zo'n exclusiviteitsdeal is een commercieel voordeel. Waarom zou je daar geheimzinnig over doen? Vind het persoonlijk een beetje sneu worden om je steeds vaker zulke zure reacties te zien posten in de richting van één bepaalde partij. Het is duidelijk dat dit platform je voorkeur niet is, en dat mag, maar vind het niet volwassen van je, zeker niet op deze manier. Van mij mag je kotsen op Sony, maar kots dan maar ineens op alle game bedrijven. Fanatiek geilen op een bedrijf is absurd. Je kan ergens fan van zijn, maar staaf je betoog dan met gegronde argumenten en niet met gebakken lucht.

1

Pijnlijke reactie van Microsoft tot dusver. Ze zijn genieperig in hun antwoord en geven in feiten helemaak niet aan wat het probleem is. Ze proberen het probleem in de schoenen van de concurrent te schuiven terwijl dit bedrijf zelf de ene na de andere developer in de steek laat als het om support gaat. Game Science is ondertussen al de zoveelste die problemen heeft met het Xbox platform. Zijn mensen hier dan echt zo achterlijk, naief of dringt het echt niet door dat het probleem hier Xbox zelf is? Hoevaak zullen mensen nog erin trappen? Dit is typisch iets voor Microsoft om hun antwoord wederom zo te formuleren zodat de aandacht weer verdwijnt bij hun. Maar heey, ondertussen kunnen de Xbox fans dit spel op hun consoles nog steeds niet spelen namelijk. Het laat wederom zien hoe incompetent ze zijn daar. Reactie Kay is ook van iemand die is gebrainwashed door Xbox marketingpraat. Want vragen mensen zich dan niet af waarom BG3 later kwam? Die had ook geen marketing deal en daar was het ook duidelijk alleen MS was er zelf nogal stil over. En wat van al die developers die afgelopen jaren zich over meerdere zaken hebben uitgesproken? Development software was niet volwassen “Tools meme”, certificering proces e nog een aantal van dat soort dingen.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 4 september 2024 - 08:23]

-5
test

sorry hoor maar jij bent blijkbaar het type van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet…. @gamer redactie. Wanneer gaan jullie hier nu eens wat aan doen (en dan bedoel ik in het algemeen)? Want voor een neutrale gamer maakt het deze site niet leuk meer.

3

Mag ik vragen wat je probleem is eigenlijk? Ik krijg hier dagelijks shit naar mijn hoofd gegooid, van een select groepje kleuters hier. Maar daar hoor ik niemand over? Waar ben jij dan om te roepen dat het wel anders kan...zie dan ben je schijnbaar nergens. Dat gamers.nl niet meer leuk is, is deels gamer.nl fout en een hoop mensen die afgelopen jaren zijn weggepest. Het wegpest en pest gedrag is hier wel erg aanwezig vergeleken met andere media uit NL/BE.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 4 september 2024 - 09:05]

-3
test

@EEERIES Het lijkt mij duidelijk wat ESC bedoeld. Dat jij dat niet wilt begrijpen is onderdeel van het probleem. Maar ga gerust door met je haat campagne. Ik kan er alleen maar om lachen.

3

Haat campagne? Ik denk dat jij dan echt ene bord voor je kop hebt als je serieus mijn comment niet weet te ontkrachten. Dat xbox fans onderhand de waarheid niet kunnen verkroppen begint steeds duidelijker en pijnlijker te worden, de reden waarom men maar op de man moet reageren. Weet je de reden dat er hier veel mensen zijn vertrokken? Zijn toch allemaal weggepest? En dan vraag je serieus of het hier beter kan gaan? Waar zijn die pesters gebleven dan? Precies die hangen hier namelijk nog steeds rond. Frappant want jullie beide klagen daar niet over, dus dat zegt genoeg over hoe het hier gaat. Inhoudelijk reageren zal wel te pijnlijk zijn vermoed ik zo of niet? Ik ga gerust door met comments plaatsen die ik kan onderbouwen, en waar jij waarschijnlijk omheen moet praten zodat je jezelf kan troosten voor je slaapje vanavond. Ja ook ik kan op de man reageren.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 4 september 2024 - 11:18]

-3
test

Hahahaha

1

Ja lach maar, want inhoudelijk reageren zal zoals altijd wel weer te lastig worden he? Dat dacht ik al.

-4
test

sorry hoor EERIES, maar je voert wel degelijk een haat campagne. Want bijna ieder item over xbox weet je alleen maar negatieve dingen te melden. En alles van Sony prijs je de hemel in. En mij reactie was eigenlijk voornamelijk gericht op het feit dat je iemand gebrainwashed vindt door xbox (en dus al direct op de man aan het spelen bent), terwijl je zelf op deze site overkomt dat je gebrainwashed bent door Sony. Maar blijkbaar snap je het gezegde niet. En ja ik ben als neutrale (blijkbaar een onbekende term) gamer het eigenlijk wel zat dat er zoveel kleuters (in beide. Kampen) hier rond lopen (en jij valt daar ook onder!) die alleen maar mega fanboy gedrag vertonen (ook al tonen ze alleen “feiten” die goed in hun straatje passen) en voor de goede orde ik heb geen XBox en ben zeker geen fan van ze

3

@ESC prima wat jij vindt, maar jij bent nergens te vinden als ik aangevallen word want dat vindt je schijnbaar allemaal prima? Je kiest dus wel degelijk een kant hier namelijk. Ik zie maar weinig mensen die hier uberhaupt hun eigen comments kunnen onderbouwen met feiten, en dat laatste "feiten" is hier op gamer.nl iets wat een gevoelig iets is. Mensen liegen liever of posten onzin, maar moment dat ze confronteert met feiten dan krijgen je reacties zoals die van Mooiman richting mij. Maar heey, met je oogkleppen die je waarschijnlijk op hebt zie je die namelijk niet en als je die ziet, zal je daar niks van zeggen toch? We weten dat Xbox hier een gevoelig onderwerpje is op gamer.nl, maar dat heeft Microsoft zelf gecreeerd toch? Wat moeten we allemaal ja knikken en de feiten maar achterwege laten? ""Kampen) hier rond lopen (en jij valt daar ook onder!) die alleen maar mega fanboy gedrag vertonen (ook al tonen ze alleen “feiten” die goed in hun straatje passen)"" Feiten zijn feiten en als feitne je niet bevallen dan moet je in een fantasie wereld leven. Sorry maar los van dat ik Kay misschien brainwashed noemde (ik bedoel het was ook maar een driveby post en verder onderbouwd hij het ook niet), is de rest van je post een beetje onzin. Mensen willen wel erg hun best doen om mij maar constant van alles de schuld te geven, maar de gene die dat doen, zijn zelf de gene die van die kut reacties geven maar niet bij zich zelf denken dat ze het zelf veroorzaken. Mijn vraag (als voorbeeld), was Mooiman zijn comment bv compleet gepast richting mij? Ben wel heel benieuwd want dit laat anders wel zien dat je anders gewoon uit je nek kletst hier. Op het moment dat ik hier namelijk zou meeknikken met de gene die dat graag willen horen dan zal er idd niks aan de hand zijn. En precies dat is wat er dan mis is hier, want zoals je ziet mag je al niet eens een mening of replies geven met bronnen of feiten of het wordt alweer te heet onder sommigen hun voeten. Ik weet het ik zal voortaan lekker mee gaan in die bubbel waar Xbox schijnbaar geen development issues heeft. Liever in leugens geloven dat feiten toch?

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 4 september 2024 - 18:40]

-3

Aanbevolen voor jou