Meer ontslagen bij Xbox lijken aanstaande

Meer ontslagen bij Xbox lijken aanstaande

Van één werknemer is al bekend dat ze haar ontslag heeft gehad

Het ziet er naar uit dat er een nieuwe ontslagronde door Microsoft en Xbox woedt.

De berichten begonnen toen Jessie Thomas op X liet weten dat ze haar baan bij Xbox heeft verloren. Op LinkedIn liet ze daarnaast weten dat ze werd ontslagen toen ze op vakantie was.

Ook buiten Xbox lijken er berichten naar buiten te komen over ontslagen bij Microsoft, zoals van technische programmamanager Cory Ebert en senior product manager Angela Viness.

The Verge-journalist Tom Warren laat op social media dat er deze week meer ontslagen bij Xbox zullen vallen. het zou volgens hem om meer dan één persoon gaan.

Begin dit jaar ontsloeg Microsoft al zo'n 1900 mensen bij zijn gamedivisie. Afgelopen lente volgde het bedrijf dit op met de sluitingen van diverse studio's, waaronder Hi-Fi Rush-ontwikkelaar Tango Gameworks en Redfall-makers Arkane Austin.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

poeh lekker bezig daar

0
test

Ben sowieso heel benieuwd wat er met Ninja Theorie gaat gebeuren.

1
test

Ik ben bang dat het einde voor hun eraan zit te komen. Misschien niet nu al, maar zeker in de komende 12 maanden. En natuurlijk hoop ik dat ik ernaast zit, maar als we allemaal eerlijk zijn: wat voor nut heeft een studio als Ninja Theory nog voor Microsoft? Zijn hun games die grote blockbusters van 30+ uur waarvoor mensen een Xbox kopen, of Xbox Game Pass abonnement nemen? Nee, absoluut niet. Sinds Microsoft hun heeft gekocht hebben ze een multiplayer game (Bleeding Edge) uitgebracht die een grote flop was, en Hellblade 2 is ook stilletjes uitgekomen en verdwenen. Op 21 mei kwam de game uit, nog geen week later had niemand het er nog over. Een studio als Tango Gameworks had waarschijnlijk meer bestaansrecht, maar die studio is ook gesloten. En ik denk dat dit ook allemaal een consequentie is van het kopen van Activision-Blizzard. Microsoft heeft nu zoveel grote studio's met nog grotere IPs dat al die kleinere dingen simpelweg nutteloos zijn voor hun. Waarom investeren in een Hi-Fi Rush 2 of Hellblade 3 als je ook meer poen in Call of Duty kan investeren?

0

Aanbevolen voor jou