Gerucht: Twee Halo-games in ontwikkeling, 343 doet alleen pre-productie

Gerucht: Twee Halo-games in ontwikkeling, 343 doet alleen pre-productie

Microsoft zou externe studio's op de ontwikkeling willen zetten

Volgens een Halo-fan die voorheen al correcte informatie rondom de Halo-franchise heeft gedeeld, zijn er twee nieuwe Halo-games in ontwikkeling en richt 343 Industries zich alleen nog maar op de conceptfase en pre-productie van de ontwikkeling.

BathrobeCast claimt op X met diverse huidige en voormalige 343 Industries-werknemers te hebben gepraat en daardoor aan deze informatie te zijn gekomen.

De verschillende ontslagrondes bij Microsoft zouden 343 zwaar hebben getroffen: van de vijfhonderd werknemers zouden er minder dan 280 zijn overgebleven. De studio, die sinds Bungie is vertrokken bij Microsoft de Halo-franchise heeft ontwikkeld, zou nu vooral aan concepten en pre-productie werken, terwijl er externe studio's zouden worden ingeschakeld om de games daadwerkelijk te ontwikkelen - met 343 dat een oogje in het zeil houdt.

De Halo-kenner meldt vervolgens dat hij weet heeft van twee grote Halo-projecten in ontwikkeling - mogelijk een remake van Halo: Combat Evolved en een gloednieuwe Halo. Beide games zouden zich nog in preproductie bevinden en op zijn vroegst pas in 2026 verschijnen. Daarbij zou de nieuwe Halo veel grootschaligere gevechten in de multiplayer bevatten. Er wordt dan ook gespeculeerd dat de multiplayer van deze game de grootschalige modus bevat waar Certain Affinity volgens geruchten eerder aan werkte.

Microsoft zou het budget voor de Halo-franchise nu ook veel strakker regelen. Halo Infinite zou veel geld hebben opgeleverd voor het bedrijf, maar toch niet de interne doelen hebben behaald. Al het bovenstaande is vooralsnog niet officieel bevestigd.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Of het de juiste beslissing was om zoveel medewerkers te ontslaan laat ik even in het midden, maar de ene studio de concepten uit te laten denken en externe studio's het te laten ontwikkelen lijkt me redelijk complex om dat strak te houden.

1
test

Zo te zien werkt het bij perfect dark wel van de trailer. En 343 heeft nog geen top halo game gemaakt infinite was leuk en goed maar het was niet de halen van bungie. Maar je vergeet ook 343 had altijd veel inhuur krachten wat voor problemen zorgde want die moesten de engine leren en waren vaak na een x tijd weer weg vanwege tijdelijke contracten. Maar ik had altijd wel 1 van de studios van cod of machine games of id een halo game willen zien maken.

0

Aanbevolen voor jou