Update: Microsoft ontslaat zo'n 10.000 werknemers

Update: Microsoft ontslaat zo'n 10.000 werknemers

Update: Microsoft is van plan om tot 31 maart zo'n 10.000 werknemers te ontslaan.

Dat heeft het bedrijf laten weten. Het gaat om ongeveer 4,5 procent van het totaal aantal werknemers dat het Amerikaanse bedrijf wereldwijd in dienst heeft. Eerder vandaag gingen er berichten over 5 procent - zo'n 11.000 werknemers - maar dat bleek dus niet helemaal te kloppen.

Naast de ontslagen is Microsoft ook van plan om diens verschillende afdelingen waar mogelijk is samen te brengen. De veranderingen worden doorgevoerd "als reactie op de macro-economische situaties en veranderingen in prioriteiten van consumenten".

Oorspronkelijk bericht:
Microsoft zou in de loop van vandaag zo'n vijf procent van alle werknemers ontslaan. Dat laat Sky News weten. Aangezien er ongeveer 220.000 mensen wereldwijd bij Microsoft werkzaam zijn, gaat het mogelijk om zo'n 11.000 werknemers die hun baas verliezen.

Bloomberg meldt geen exacte aantallen, maar claimt wel dat de ontslagronde groter is dan gebruikelijk. Een aanzienlijk gedeelte van de ontslagen zou bij de technische divisies plaatsvinden.

Afgelopen oktober ontsloeg Microsoft al zo'n duizend werknemers. Het bedrijf maakt op 24 januari diens fiscale kwartaalcijfers bekend. Een dag later zendt het de Developer_Direct uit, waarin nieuwe details van games als Forza Motorsport en Redfall worden onthuld.

Microsoft zelf heeft op moment van schrijven nog niet gereageerd op de bovenstaande geruchten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zou dan niet voor een deal van 68 miljard gaan. Maar juist ervoor zorgen dat je je mensen binnen kunt houden en ze hun baan laat behouden. Want met ontslagrondes zijn het de mensen onderaan de ladders die het veld moeten ruimen. Lijkt mij echt zuur, dat je je baan verliest met alle drama wat daarbij komt kijken, maar wel zien dat ze 68 miljard investeren.

0

@Rachid.H ach ja t is een enorm bedrijf. Zo’n bedrijf reorganiseert bijna continue en dat weten mensen die er gaan werken ook

0

Aanbevolen voor jou