Gerucht: Remaster van eerste Halo in de maak, PS5-versie wordt overwogen

Gerucht: Remaster van eerste Halo in de maak, PS5-versie wordt overwogen

De ontwikkeling zou zich nog in een vroeg stadium bevinden

Microsoft zou werken aan een nieuwe remaster van Halo: Combat Evolved. Daarbij zou de game ook overwogen worden voor release op PlayStation 5.

Dat claimt Tom Warren in een The Verge-artikel die achter een betaalmuur zit. Volgens hem bevindt de remaster zich in een vroeg ontwikkelstadium en overweegt Microsoft de game dus niet alleen op Xbox en pc, maar ook uit PlayStation 5 uit te brengen. De eerste Halo is al eerder van een remaster voorzien.

Andere games die volgens Warren overwogen worden voor een multiplatformrelease, zijn Starfield, Senua's Saga: Hellblade 2, het nog niet aangekondigde Doom: The Dark Ages, Ages of Empires 2: Definitive Edition en Age of Mythology. Hij meldt daarnaast dat Gears 6, Fable en South of Midnight vooralsnog niet worden overwogen voor een multiplatformrelease.

Sinds Microsoft begin dit jaar heeft aangekondigd sommige games die voorheen exclusief waren voor Xbox en pc naar andere platforms te brengen, doen er veel geruchten de ronde over welke spellen nog meer kunnen volgen. Mogelijk geeft het bedrijf aanstaande zondagavond meer duidelijk, wanneer de Xbox Games Showcase wordt uitgezonden.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik las dit bericht gisteren al op PureXbox en ben er, als Series X eigenaar, een voorstander van. Games die op meerdere platformen beschikbaar zijn kunnen meer mensen bereiken die anders misschien deze games niet kunnen spelen. Het hele Xbox vs PS zit mij in ieder geval tot hier en het is fijn dat games zoals Sea of Thieves een nog grotere playerbase hebben gekregen. Door de corona-epidemie heeft de gamesindustrie, naar mijn mening, een ongezonde groei meegemaakt die zich nu weer corrigeerd en helaas gepaard gaat met veel ontslagen. Ik denk dat dit een goede manier is om de schade te beperken.

2
test

Wanneer dit voort gaat zetten en meerdere games worden gepoort, dan kan je jezelf af gaan vragen: Waarom zou ik deze console gaan kopen omdat de "exclusives" toch naar een andere komen. Ik zou zelf juist gaan zorgen voor exclusieve games die ook wel goed zijn. Anders is je platform niet meer speciaal.

0
test

Helemaal mee eens, zo heb ik dus al besloten dat om die reden naast de volgende generatie geen Xbox komt te staan.

0

Ik verwacht nu wel effe net zulke verontwaardigde berichten als bij ieder Sony bericht als die een remaster uitbrengen natuurlijk :)

-1
test

Dit is ook volstrekt onnodig als het puur en alleen een remaster is. Eerst was er al de verbeterde pc versie van Halo CE, toen de anniversary edition remaster op 360, daarna weer een soort remaster van de anniversary edition in de MCC en dan nu deze versie. De game is geweldig maar de zoveelste uitgave die identiek aan het origineel is op wat graphics na is gewoon uitmelken.

0
test

Inderdaad, waarom een remaster en geen remake? Dat zou de game veel meer eer aan doen.

0

Aanbevolen voor jou