Fallout 76 heeft sinds release meer dan twintig miljoen spelers bereikt
Nieuws

Fallout 76 heeft sinds release meer dan twintig miljoen spelers bereikt

De televisieserie legt Bethesda geen windeieren

Fallout 76 is in totaal door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld.

Dat kondigde Bethesda eerder deze week aan. Afgelopen december stond de teller nog op zeventien miljoen aangemaakte accounts. Onder andere dankzij de populariteit van de Fallout-televisieserie is dat aantal dus met drie miljoen gegroeid.

In een interview met Variety uit Bethesda's Todd Howard zijn verwondering over de toegenomen populariteit van de Fallout-franchise. "Afhankelijk van de Fallout-game, zien we een toename van vier tot zes keer zoveel dagelijkse spelers. Het is gigantisch wanneer er iets gebeurt wat zoveel spelers naar je games trekt die nooit eerder je games hebben gespeeld. Het gaat om nieuwe spelers die nooit eerder een game of nooit eerder een van onze games hebben gespeeld."

Eerder dit jaar kwam het eerste seizoen van de Fallout-televisieserie op Amazon Prime Video te staan. Een tweede seizoen is inmiddels al bevestigd.

View post on X

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Grand Theft Auto 5 was in augustus de bestverkochte game in Europa
Nieuws

Grand Theft Auto 5 was in augustus de bestverkochte game in Europa

Het spel verkocht beter dan Star Wars Outlaws

Grand Theft Auto 5 - een elf jaar oude game - was afgelopen augustus de bestverkochte game in Europa.

Dat blijkt uit data van GSD, dat werd gedeeld door Games Industry. Daarbij wordt data van de belangrijkste Europese landen meegenomen. Overigens zit hier geen data bij van Nintendo en 505 Games. Ook missen verkoopcijfers van de digitale versie van Black Myth: Wukong, een van de belangrijkste releases van die maand. De fysieke versie wist plek 68 te bereiken.

Grand Theft Auto 5 staat al sinds release in 2013 ver bovenaan in de verkooplijsten, en dat was dus ook afgelopen augustus in Europa het geval. De game wist daarbij ook boven de andere belangrijke nieuwe release van die maand - Star Wars Outlaws - te komen, al gaf Ubisoft onlangs al aan dat de verkoop van dat spel tegenviel.

Afgelopen augustus werden er 11,8 miljoen console- en pc-games verkocht in Europa. Dat is een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde maand het jaar ervoor.

Deels blijft Grand Theft Auto 5 al elf jaar goed verkopen doordat er na de initiële release nieuwe versies voor de game zijn verschenen op moderne platforms. Toch kan het langdurige succes van de game als een unicum binnen de game-industrie gezien worden.

Rockstar Games werkt ondertussen al geruime tijd aan Grand Theft Auto 6, dat ergens in het najaar van 2025 uit moet komen.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Football Manager 25 arriveert op 26 november
Nieuws

Football Manager 25 arriveert op 26 november

Op pc, Xbox-consoles, PS5, Switch en mobiel

Sports Interactive en Sega brengen Football Manager 25 op 26 november uit.

Volgens de makers bevat Football Manager 25 meer speelbare toernooien en landen dan ooit tevoren en kan men zich opmaken op het grootste aanbod aan spelers tot nu toe. Daarbij is overgeschakeld naar de Unity-engine, wat voor veel grafische verbeteringen moet zorgen. Ook is er een gebruikersvriendelijkere interface gemaakt. Voor het eerst maakt ook vrouwenvoetbal onderdeel uit van de reeks.

Er verschijnen vier verschillende versies van de game op 26 november. De reguliere versie komt naar pc via Steam, Epic Games Store, Microsoft Store en Game Pass voor pc. De consoleversie verschijnt op PlayStation 5, Xbox Series-consoles, Xbox One, pc (via de Microsoft Store) en Xbox Game Pass. Verder verschijnen de Touch-versie voor Nintendo Switch en de mobiele versie voor iOS en Android. Laatstgenoemde komt alleen via Netflix beschikbaar.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
'Star Wars Outlaws is in releasemaand een miljoen keer verkocht'
Nieuws

'Star Wars Outlaws is in releasemaand een miljoen keer verkocht'

Eerder gaf Ubisoft al aan dat de game niet naar verwachting verkocht

Star Wars Outlaws zou in een maand tijd - de eerste maand sinds release - een miljoen keer zijn verkocht.

Dat claimt Insider Gaming te hebben gehoord. Volgens de website is dat niet de hoeveelheid verkochte exemplaren waar Ubisoft op had gehoopt. Het is daarbij niet duidelijk waar men intern op mikte.

Ubisoft gaf onlangs al aan dat de Star Wars-game niet naar verwachtingen presteerde - zowel de reacties van reviewers van spelers als verkoopcijfers leken tegen te vallen. Aangezien de meeste exemplaren van een game over het algemeen gedurende de eerste weken van release worden verkocht, is het onwaarschijnlijk dat de verkoopcijfers opeens enorm zullen toenemen.

Zeker in verband met het feit dat gamebedrijven Disney moeten betalen voor het gebruik van bijvoorbeeld de Star Wars-licentie, en die kosten zover bekend behoorlijk kunnen oplopen, kunnen tegenvallende verkopen veel teweegbrengen binnen een bedrijf.

De tegenvallende verkopen van Star Wars Outlaws hebben er mede voor gezorgd dat Ubisoft onlangs Assassin's Creed Shadows uitstelde naar 14 februari 2025. Het bedrijf wil de game zo goed mogelijk afwerken voordat het uitgebracht wordt. In een ander artikel op Insider Gaming wordt geclaimd dat de ontwikkelaars van het spel al maanden aan het management vroegen om een uitstel om de game te kunnen verbeteren, maar dat dit op dovenmansoren viel tot de tegenvallende verkoop van Outlaws.

In dat artikel wordt ook benadrukt dat Yasuke, een van de twee hoofdpersonages in Shadows - niet wordt verwijderd uit de game ondanks kritiek van sommige fans. Wel zou het team diverse oneffenheden in verband met historische en culturele zaken willen rechttrekken - waaronder elementen uit Yasuke's achtergrondverhaal en hoe hij wordt weergegeven in de game - om er zeker van te zijn dat de game zich aan bepaalde historische feiten houdt.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!