Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick treedt eind deze maand af

Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick treedt eind deze maand af

Topmensen binnen Activision Blizzard zullen onder Matt Booty gaan vallen

Bobby Kotick, de huidige CEO van Activision Blizzard, vertrekt op 29 december bij het bedrijf.

Dat kondigde Kotick gisteren aan, waarna er een memo van Microsoft Gaming-CEO Phil Spencer op The Verge werd gedeeld. Er komt geen directe vervanger van Kotick. In plaats daarvan zullen een aantal Activision Blizzard-topmensen in leidinggevende posities - waaronder Blizzard-directeur Mike Ybarra, Activision Blizzard-vicevoorzitter Thomas Tippl, King-president Tjodolf Sommestad en Activision-president van publishing Rob Kostich - verslag uitbrengen aan Matt Booty, de directeur van gamecontent en -studio's bij Microsoft.

Het vertrek van Kotick komt iets meer dan twee maanden nadat Microsoft Activision Blizzard overnam. Rond dezelfde tijd werd al gemeld dat Kotick tot ongeveer eind dit jaar aangesteld zou blijven.

Kotick werd in 1991 CEO van Activision. In 2008 werd hij door de fusie tussen Activision en Vivendi Games de CEO van Activision Blizzard. Het valt niet te ontkennen dat de uitgever van games als Call of Duty, Diablo en Tony Hawk's Pro Skater onder zijn bewind veel succes heeft gehad. Tegelijkertijd kwamen er de laatste jaren veel berichten naar buiten over een giftige werkomgeving binnen de uitgever, waar Kotick volgens sommigen te weinig aan gedaan heeft. Onlangs moest het bedrijf nog 54 miljoen dollar betalen als schikking in een rechtszaak rondom seksuele intimidatie op de werkvloer.

Daarnaast is aangekondigd dat Jill Braff het nieuwe hoofd van ZeniMax en Bethesda is. Braff hielp mee met de integratie van ZeniMax en Bethesda toen de bedrijven in 2021 over werden genomen door Microsoft.

Iedereen van Activision Blizzard, ZeniMax, Bethesda en Xbox Game Studios legt nu verantwoording af aan Matt Booty, die afgelopen oktober nog als directeur van gamecontent en studio's is uitgeroepen. Voor de meeste werknemers zal er weinig veranderen aan de dagelijkse gang van zaken, zo verzekert Spencer.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Good riddance

2
test

Snap dat men hem niet moet en mooi dat ie weg gaat, maar als je aan power house ip denkt in gaming dan denk ik altijd Mario, gta en cod

1

Aanbevolen voor jou