Activision Blizzard-CEO noemt gedrag Sony omtrent overname teleurstellend
Het mag de werkrelatie echter niet negatief beïnvloeden
Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick heeft laten weten teleurgesteld te zijn in de wijze waarop Sony de mogelijke overname van de Call of Duty-uitgever door Microsoft publiekelijk afkeurt.
Dat meldde hij in een e-mail naar werknemers, zo meldt VGC. Kotick noemde het gedrag van Sony omtrent de mogelijke overname "teleurstellend", maar benadrukt tegelijkertijd het belang van de relatie tussen de bedrijven.
Sony claimde eerder dat Microsoft na de mogelijke overname expres slecht werkende versies van Call of Duty uit zou kunnen brengen op PlayStation-consoles. Kotick reageert op die claim in zijn mail: "We weten allemaal dat onze gepassioneerde spelers Microsoft aan diens belofte om gelijke content en kwaliteit te leveren. We werken zo hard aan de beste games in onze industrie en geven te veel om onze spelers om ooit matige versies van onze games uit te brengen."
Afgelopen maand claimde Activision Blizzard-werknemer Lulu Cheng Meservey dat Sony Interactive Entertainment's directeur Jim Ryan tegen Microsoft en Activision heeft gezegd dat hij "geen nieuwe Call of Duty-deal wil. Ik wil de overname simpelweg blokkeren." Kotick lijkt daar nu ook op te reageren in zijn mail naar werknemers: "Sony heeft zelfs toegeven dat ze zich niet druk maken over Call of Duty - ze willen de overname simpelweg tegenhouden. Dit is teleurstellend gedrag van een partner die we al bijna dertig jaar hebben, maar we staan niet toe dat Sony's gedrag onze werkrelatie op de lange termijn beïnvloedt. PlayStation-spelers weten dat we de best mogelijke games op Sony-platforms blijven uitbrengen zoals we dat al sinds PlayStation bestaat doen."
Microsoft, Sony en Activision Blizzard zijn sinds Microsoft vorig jaar heeft aangekondigd Activision Blizzard te willen overnemen vaak in het nieuws. Diverse waakhonden onderzoeken de overname om te controleren of Microsoft geen monopolypositie verkrijgt, en als onderdeel daarvan komen er regelmatig uitspraken van de betreffende bedrijven in het nieuws. De Japanse waakhond heeft deze week laten weten de deal goed te keuren, en een voorlopige conclusie van het Britse Competition and Markets Authority pakt ook positief voor Microsoft uit. De Amerikaanse FTC is echter een rechtszaak gestart om de overname tegen te houden.