Japanse waakhond houdt Activision-overname door Microsoft niet tegen

Japanse waakhond houdt Activision-overname door Microsoft niet tegen

Overname zou geen grote nadelige gevolgen voor concurrentie hebben

De Japanse markttoezichthouder denkt niet dat Microsofts geplande overname van Activision Blizzard grote nadelige gevolgen heeft en houdt de overname dan ook niet tegen.

Dat heeft de Japan Fair Trade Commission (JFTC) publiekelijk bekendgemaakt. Net als vele andere waakhonden wereldwijd controleerde de instantie of de geplande overname van Activision Blizzard door Microsoft een gevaar voor concurrentie zou zijn.

De JFTC heeft "de transactie bekeken en geconcludeerd dat het onwaarschijnlijk is dat de overname resulteert in substantiële beperking van de concurrentie in welk marksegment dan ook." De JFTC beëindigt diens onderzoek nu en zal geen poging ondernemen de overname tegen te houden.

Vorige week bracht het Britse Competition and Markets Authority (CMA) al een voorlopige conclusie over dezelfde overname naar buiten, waarin het meldde dat de overname van Activision Blizzard geen substantiële vermindering in concurrentie binnen de Britse game-industrie oplevert. Hoewel dit nog niet de uiteindelijke conclusie is, lijkt CMA dus ook te neigen naar het toelaten van de overname. De volledige conclusie moet op zijn laatst op 26 april naar buiten komen. 

Ook organisaties als de Europese Commissie en de Amerikaanse Federal Trade Commission moeten hun uiteindelijke bevindingen nog publiceren. De deadline voor de uitspraak van de Europese Commissie ligt op 22 mei, maar de FTC is een rechtszaak gestart om de overname tegen te houden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Weet de verkoop cijfers van abk niet in Japan, maar zie Japan op Blizzard King niet veel Activision games spelen daar. En micro stelt in Japan ook niks voor. Dus Sony of een Nintendo zullen niet snel bedreigd worden daar.

0

@hulstpower dat is ook de reden dat ze in Japan geen probleem maken van deze overname. Sony heeft daar eigenlijk een monopolie en dit verandert niet zoveel

0
test

@fonsrutte Nintendo is daar sinds switch echt monopolie meer geworden.

0
test

@fonsrutte Sony heeft daar helemaal niets. Zowel de ps4 en 5 verkopen ver onder de maat in Japan. Maar het veranderd idd niets.

0

@Ramirez-1 ah ok dan had ik dat mis

0

Aanbevolen voor jou