Ubisoft bevestigt Rayman-franchise 'te verkennen'
Nieuws

Ubisoft bevestigt Rayman-franchise 'te verkennen'

Het project bevindt zich nog in een vroeg stadium

Na geruchten over een Rayman-remake heeft Ubisoft bevestigd de franchise te "verkennen".

Gisteren bleek dat het team achter Prince of Persia: The Lost Crown op diverse andere projecten binnen Ubisoft is gezet. Eén van die projecten zou een remake van een Rayman-game zijn.

De uitgever heeft inmiddels aan Kotaku het volgende laten weten: "We kunnen met blijdschap bevestigen dat Ubisoft Montpellier en Ubisoft Milan recentelijk de verkenningsfase van het Rayman-merk zijn begonnen. Het project bevindt zich nog in een vroeg stadium en we zullen later meer details delen."

Ubisoft bevestigt ook een ander aspect van het gerucht: dat Rayman-bedenker Michel Ancel als raadgever is ingeschakeld "on te zorgen dat het universum consistent is". Dit is opvallend, want Ancel vertrok eerder bij Ubisoft na berichtgeving over giftig werkgedrag.

Ubisoft noemt in bovenstaand statement overigens geen remake, dus dat is vooralsnog in ieder geval niet officieel bevestigd.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Systeemeisen van pc-versie Horizon Zero Dawn Remastered bekend
Nieuws

Systeemeisen van pc-versie Horizon Zero Dawn Remastered bekend

Game komt op 31 oktober uit op pc en PS5

Nixxes heeft de systeemeisen van de pc-versie van het aankomende Horizon Zero Dawn Remastered gedeeld.

Zo is duidelijk dat mensen voor hoge settings (1080p met 60fps) een Intel Core i7 9700 of an AMD Ryzen 7 3700X met 16GB aan RAM en een NVIDIA GeForce RTX 3070 of een AMD Radeon RX 6800 nodig hebben. Daarbij is er sowieso 135GB aan vrije schijfruimte nodig. Logischerwijs gaan de systeemeisen nog verder omhoog voor de allerhoogste settings. De volledige systeemeisen zijn in de illustratie hieronder te zien.

Onlangs kondigde Sony de remaster van Horizon Zero Dawn aan. Eigenaren van het origineel kunnen voor 10 euro upgraden naar Horizon Zero Dawn Remastered. De remaster van de PS4-game komt zowel naar PlayStation 5 als pc en is vanaf 31 oktober beschikbaar.

Horizon Zero Dawn kwam in 2017 uit op de PlayStation 4 en werd toentertijd geprezen om de indrukwekkende graphics en de gevarieerde open spelwereld. Ook de gevechten met gigantische robots die veel weghadden van dieren en dinosauriërs spraken tot de verbeelding. Later kwam de game ook uit op pc en ontving de game een PS5-update waardoor het in 4K en 60 frames per seconde draaide. Er is inmiddels ook een vervolg uit op PS5, PS4 en pc – genaamd Horizon Forbidden West.

Pas geleden werd al gemeld dat de remaster er ook voor zorgt dat er meer NPC's in dorpen aanwezig zijn. Dat heeft verder geen invloed op het verhaal of de bezigheden in het spel, maar moet wel voor meer sfeer en het idee van een levende wereld zorgen. Ook is er dichtere en realistischere begroeiing in de spelwereld te vinden.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Sonic X Shadow Generations in een dag tijd meer dan miljoen keer verkocht
Nieuws

Sonic X Shadow Generations in een dag tijd meer dan miljoen keer verkocht

Game kwam afgelopen vrijdag uit op consoles en pc

Op de dag van release zijn er wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van Sonic X Shadow Generations verkocht.

Dat kondigde Sega afgelopen vrijdag aan. Die dag kwam de game uit voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X en S en pc (Steam en Epic Games Store).

De oorspronkelijke versie van Sonic Generations verscheen in 2011 op consoles en pc. Het spel werd gemaakt om het twintigste jubileumjaar van het platformpersonage te vieren, en wisselt 2D-levels en 3D-levels af. Op deze manier worden zowel fans van de oude versie van de Sonic-franchise, als fans van de nieuwe versie, bediend.

Deze nieuwe versie van de game bevat een compleet nieuwe campagne die om Shadow the Hedgehog draait, maar de rest van de game betreft een remaster van het origineel. De toevoeging van Shadow is geen toeval: het personage heeft een rol in de aankomende film Sonic the Hedgehog 3, die eind dit jaar in de bioscoop draait.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!