Tomb Raider-fan stond aan hoofd van ontwikkeling Remastered-collectie

Tomb Raider-fan stond aan hoofd van ontwikkeling Remastered-collectie

De fan in kwestie werkte daarvoor aan zijn eigen remasters

Timur Gagiev, een Tomb Raider-fan aan zijn eigen remasters van de Tomb Raider-games werkte, werd aangenomen om de ontwikkeling van Tomb Raider 1-3 Remastered te leiden.

Dat heeft Gagiev - die online de naam XProger gebruikt - laten weten op social media. Fans vroegen hem naar de progressie die hij boekte met de remasters (die hij OpenLara noemt). Hij liet daarop weten dat het project al een tijdje stilligt omdat hij bezig was met een droomproject.

"Ik ben Saber Interactive dankbaar dat ze mij vertrouwen hebben gegeven om het project te leiden en een droomteam samen te stellen bestaande uit echte fans." Hij laat weten dat hij de volledige vrijheid heeft gekregen bij de ontwikkeling.

Afgelopen week kwam Tomb Raider 1-3 Remastered uit op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het is een pakket met de eerste drie Tomb Raider-games. De graphics zijn verbeterd, al kan men op elk moment wisselen naar het oorspronkelijke uiterlijk van de games. Daarbij worden de uitbreidingen The Unfinished Business, The Gold Mask en The Lost Artifact meegeleverd.

De eerste drie Tomb Raider-games verschenen in de jaren negentig en maakten van hoofdpersonage Lara Croft een wereldwijde beroemdheid. In de games gaat de avonturierster op avontuur op allerlei locaties, van eeuwenoude grotten tot exotische steden. 

De remaster kwam vorige week in het nieuws vanwege een scherm bij het opstarten waarop wordt gewaarschuwd voor racistische content. Overigens werd afgelopen week ook de eerste artwork onthuld van wat vermoedelijk de nieuwe Tomb Raider-game van Crystal Dynamics is.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi om te lezen dat dit soort dingen dus nog steeds kunnen gebeuren. Ik heb de remasters met veel plezier gespeeld en voor mij hebben ze de game precies weten te maken zoals ik 'm eigenlijk herinnerde. Vaak is dat een stuk mooier dan ze in werkelijkheid waren en dat gat tussen je herinnering en de echte graphics weten ze hier perfect te dichten.

1
test

Ik mag hopen dat iedereen die hieraan heeft gewerkt zichzelf in zeker opzicht een fan van de serie is. Tenminste, dat was iets waar je vroeger vanuit kon gaan. Tegenwoordig...

0

Aanbevolen voor jou