Take-Two hint wederom naar Grand Theft Auto 6-release voor april 2025
Nieuws

Take-Two hint wederom naar Grand Theft Auto 6-release voor april 2025

Een stijging van 2,5 miljard dollar tussen april 2024 en maart 2025

Take-Two Interactive lijkt wederom te hinten naar een release van het langverwachte Grand Theft Auto 6 voor april 2025.

Het bedrijf meldde tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers dat het in het boekjaar 2025, dat loopt van april 2024 tot en met maart 2025, verwacht recordbedragen binnen te halen. Het verwacht netto boekingen van 8 miljard dollar, een stijging van 2,5 miljard dollar ten opzichte van het huidige boekjaar. "We willen al onze aandeelhouders bedanken voor hun aanhoudende ondersteuning en kijken er naar uit om een spannend nieuw hoofdstuk te leveren."

Het vorige kwartaal maakte Take-Two al melding van een aankomend recordjaar. De uitgever claimde toen dat het in het boekjaar 2025 meerdere baanbrekende games wil uitgeven "die een nieuwe standaard in onze industrie neerzetten" - en Grand Theft Auto 6 voldoet mogelijk aan die beschrijving.

Hoe dan ook zijn er officieel nog geen details bekend over Grand Theft Auto 6. Vorig jaar lekten er wel vroege beelden van het spel uit, die eerdere geruchten lijken te bevestigen. Volgens die geruchten speelt de game zich in en rond Vice City - een fictieve versie van Miami - af, en spelen een broer en zus de hoofdrol. Het is niet duidelijk wanneer de game volledig wordt onthuld.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Hotel Barcelona uitgesteld naar begin 2025
Nieuws

Hotel Barcelona uitgesteld naar begin 2025

Game komt naar PS5, Xbox Series en pc

Hotel Barcelona, de nieuwe game van Hidetaka ‘Swery’ Suehiro en Goichi ‘Suda51’ Suda, is uitgesteld naar een release ergens begin 2025.

De game stond eigenlijk gepland voor een release later dit jaar, maar dat blijkt niet meer haalbaar, zo werd aan Game Reactor verteld. “Op dit moment vissen we de bugs uit de game en willen we het spel blijven verbeteren. Idealiter komt de game begin 2025 uit”, aldus Swery.

In 2019 kondigden Goichi 'Suda51' Suda en Hidetaka 'Swery' Suehiro - bekend van games als No More Heroes en Deadly Premonition - al aan dat ze samen aan een horrorgame genaamd Hotel Barcelona werkten. Swery neemt de hoofdontwikkeling op zich, al is het concept door beide heren bedacht.

Hotel Barcelona is een parodie op slasherfilms en biedt 2.5D-actie. Het spel speelt zich af in Hotel Barcelona, waar onder andere een kampeerterrein en een casino te vinden zijn. Er zijn in totaal zeven gebieden die samen de spelwereld vormen, waarbij volgens de makers elk gebied een aantal "bizarre trucjes" heeft, alsmede een eindbaas.

Het doel is om de zeven werelden uit te spelen en de eindbazen te verslaan. Daarbij zijn de eindbazen geïnspireerd door diverse subgenres binnen horror, zoals zombiehorror, zomerkamphorror en slasherfilms. Er zitten echter niet specifieke, echt bestaande horrorpersonages in het spel.

Hotel Barcelona is in ontwikkeling voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc (Steam). Een Switch-versie staat zover bekend niet op de planning, maar Swery grapte dat het spel in de toekomst mogelijk door AI naar Switch wordt overgezet.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Sega en Universal Pictures kondigen Shinobi-verfilming aan
Nieuws

Sega en Universal Pictures kondigen Shinobi-verfilming aan

Sega werkt ook aan een nieuwe Shinobi-game

Universal Pictures gaat in samenwerking met Sega een film gebaseerd op de Shinobi-franchise ontwikkelen.

Dat werd vannacht aangekondigd. De film wordt geregisseerd door Sam Hargrave (Extraction) en geschreven door Ken Kobayashi (Move On, Sunny). Sega helpt mee met de productie via Toru Nakahara. Meer details over de film zijn er nog niet.

De Shinoni-reeks begon in 1987 met de release van de eerste game in de arcades, en draaien om de moderne ninja Joe Musashi die zich door verschillende uitdagende levels vol met vijanden vecht. In totaal zijn er veertien games in de reeks uitgekomen. Shinobi is het Japanse woord voor ninja.

Eind vorig jaar kondigde Sega aan dat het bedrijf aan vijf games uit klassieke franchises werkt. Daaronder valt ook een nieuwe Shinobi-game, al zijn daar verder nog geen details van naar buiten gebracht.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Goat Simulator Remastered verschijnt op 7 november
Nieuws

Goat Simulator Remastered verschijnt op 7 november

Goat Simulator 3 komt daarnaast naar PS4 en Xbox One

Het tijdens Gamescom aangekondigde Goat Simulator Remastered komt op 7 november uit.

Dat heeft Coffee Stain Publishing aangekondigd. De remaster van de in 2014 uitgekomen bevat de dlc die voor de pc-versie van het origineel is uitgekomen. Ook de Goatville High-map, die voorheen alleen in de mobiele versie van het spel beschikbaar was, maakt onderdeel uit van de remaster.

Verder hoeven spelers in deze nieuwe versie van de game niet meer het spel te herstarten om een andere geit te kiezen. In plaats daarvan kan dit gekozen worden via een in-game menu. Logischerwijs zullen ook de graphics verbeterd zijn. De Goat Simulator-reeks, waarin spelers als een geit chaos aanrichten, neemt zichzelf niet al te serieus.

Goat Simulator Remastered komt uit op pc (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store), PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Hieronder kan een nieuwe gameplaytrailer worden bekeken.

Daarnaast is ook aangekondigd dat Goat Simulator 3 op 24 oktober naar PlayStation 4 en Xbox One komt. Eerder verscheen het derde spel in de reeks als op PS5, Xbox Series, Switch, pc, iOS en Android. De game speelt zich af in een open wereld genaamd San Angora. Daarbij wordt zowel online als lokale co-op voor vier spelers ondersteund. Overigens bestaat Goat Simulator 2 niet - de titel is dus ook een grap. Ook van de aankomende PS4- en Xbox One-versie van Goat Simulator 3 kan hieronder een trailer worden bekeken.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!