Take-Two hint mogelijk naar Grand Theft Auto 6-release volgend boekjaar

Take-Two hint mogelijk naar Grand Theft Auto 6-release volgend boekjaar

Er staan "meerdere baanbrekende games" op de planning

Take-Two Interactive heeft laten weten dat het in het volgende boekjaar meerdere "baanbrekende games" uitbrengt en daar veel omzet mee gaat genereren - waardoor er gespeculeerd wordt dat Grand Theft Auto 6 een van die games is.

Dat blijkt uit de presentatie van de fiscale jaarcijfers van het bedrijf. In het boekjaar 2025 - dat loopt van april 2024 tot en met maart 2025 - is de uitgever en eigenaar van GTA-ontwikkelaar Rockstar van plan "meerdere baanbrekende games" uit te brengen. Dat moet naar schatting een omzet van 8 miljard dollar opleveren, een significante stijging in vergelijking met de 5,3 miljard dollar die het afgelopen fiscale jaar werd gedraaid.

De precieze quote van CEO Strauss Zelnick: "De laatste paar jaar hebben we ons bedrijf voorbereid op een enorm robuuste line-up aan projecten waarvan we denken dat ze ons bedrijf naar een hoger succesniveau gaan brengen. In het fiscale jaar 2025 verwachten we dit nieuwe tijdperk in te luiden met meerdere baanbrekende games waarvan we denken dat ze een nieuwe standaard in onze industrie gaan zetten."

Qua aangekondigde games heeft Take-Two onder andere Judas - de nieuwe game van Bioshock-maker Ken Levine - een nieuw Mafia-spel van Hangar 13 en een nieuwe Bioshock-game van Cloud Chamber op de planning staan. Daarnaast is bekend dat Rockstar werkt aan Grand Theft Auto 6, al is niet duidelijk wanneer die langverwachte game moet uitkomen. De release van GTA6 in boekjaar 2025 zou echter wel de fikse stijging in omzet verklaren.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou