Sony verontschuldigt zich voor verkeerde quotes van Naughty Dog-topman

Sony verontschuldigt zich voor verkeerde quotes van Naughty Dog-topman

Het oorspronkelijke interview is inmiddels verwijderd

Sony heeft zich verontschuldigd voor de verkeerd geïnterpreteerde quotes van Naughty Dog-mededirecteur Neil Druckmann in een recent gepubliceerd document van het bedrijf.

Afgelopen week publiceerde Sony tijdens een meeting over de toekomst van het bedrijf enkele quotes van Druckmann, die samen met The Last of Us- en Uncharted-ontwikkelaar Naughty Dog aan een nieuwe game werkt. In de gepubliceerde quote stond het volgende over de nieuwe game van de studio: "Ik ben heel benieuwd hoe deze game uitpakt, zeker na het succes van The Last of Us, omdat het de mainstream blik op gamen zou kunnen herdefiniëren." Ook uitte hij zich positief over het gebruik van AI bij game-ontwikkeling.

Begin deze week liet Druckmann echter van zich horen op social media: "Een aantal van mijn woorden, alsmede de context en de bedoeling, is helaas verloren gegaan bij het aanpassen van mijn onsamenhangende antwoorden." Vervolgens publiceerde hij het volledige, onaangepaste antwoord.

In een bericht op de Sony Group Portal meldt Sony inmiddels het volgende: "We hebben het recentelijk afgenomen interview met Naughty Dogs Neil Druckmann doorgenomen en meerdere significante fouten en onjuistheden gevonden die niet het perspectief en de waarden van hem representeren (waaronder onderwerpen zoals animatie, schrijven, technologie, AI en toekomstige projecten)."

Het bericht vervolgt: "We verontschuldigen ons aan Neil voor het verkeerd interpreteren van zijn woorden en de negatieve impact die dit interview mogelijk op hem en zijn team kan hebben. In samenspraak met Naughty Dog en Sony Interactive Entertainment hebben we het interview verwijderd."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik had de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn per direct ontslagen. Ze hebben hem namelijk niet verkeerd geïnterpreteerd, ze hebben het hele gepubliceerde interview gewoon uit hun duim gezogen. Ik zou als ik een zo'n positie als Neil Druckmann zat ook gewoon dit soort interviews met Sony weigeren, ze hebben bewezen dat ze niet te vertrouwen zijn.

0

Hoezo uit t duimpje gezogen? Waar baseer je dat op?

0
test

Neil Druckmann die gewoon woord voor woord wat hij heeft gezegd op Twitter heeft gezet.

1

Aanbevolen voor jou