PlayStation 5 ontvangt een gepersonaliseerde 'Welcome Hub'

PlayStation 5 ontvangt een gepersonaliseerde 'Welcome Hub'

Bepaal zelf welke widgets worden getoond

Sony rolt de komende weken een zogeheten 'Welcome Hub' uit voor PlayStation 5.

Dat heeft het bedrijf via Playstation Blog aangekondigd. De Welcome Hub bestaat uit een tab op het thuisscherm, vergelijkbaar met individuele games en apps, waarin spelers zelf kunnen bepalen welke widgets worden afgebeeld. Het is daarmee een nieuwe versie van de Explore-tab die voorheen alleen in de Verenigde Staten beschikbaar was.

Onder de widgets die hier toegevoegd kunnen worden, vallen bijvoorbeeld informatie over de opslag van de console, vrienden die online zijn, het batterijniveau van de controller, vrijgespeelde Trophy's en meer. Deze widgets kunnen ook van formaat wisselen. Daarbij kan de achtergrond van de Welcome Hub aangepast worden - bijvoorbeeld met animaties of zelfgemaakte screenshots.

De Welcome Hub is vanaf vandaag beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt in de loop van de komende weken uitgerold in Europa en de rest van de wereld.

Ook nieuw is Party Share, waardoor spelers via social media of plekken als Whatsapp een QR-code met link naar een voicechat-party kunnen delen. Op die manier hoeft men geen vrienden te zijn met mensen om ze toch uit te nodigen voor voicechat. Ook Party Share wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold.

Verder krijgen PlayStation 5-eigenaren wereldwijd via de update vandaag toegang tot bepaalde opties die voorheen alleen in bètavorm beschikbaar waren. Denk aan adaptive charging voor controllers voor de PS5 Slim en pas aangekondigde PS5 Pro (waarmee men kan bepalen hoelang een controller die oplaadt daadwerkelijk stroom ontvangt), gepersonaliseerde 3D-audioprofielen en de mogelijkheid om per gebruiker remote play-settings aan te passen.

Watch on YouTube
PlayStation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ziet er interessant uit ga er meteen even mee aan de slag. Zie nu pas dat het alleen in vs is vanaf vandaag.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 12 september 2024 - 14:04]

0
test

Net een system update gedraaid: notes : "Select players wil get the Welcome Hub today, the rest in the comming 1 to 2 months".: ik was blijkbaar iig geen selected player.

[Reactie gewijzigd door kr1z op 13 september 2024 - 10:11]

0
test

Mooi dat het aanpasbaar is!

0

Aanbevolen voor jou