Native PlayStation 5-versie van Minecraft kan nu getest worden

Native PlayStation 5-versie van Minecraft kan nu getest worden

Daar is wel de PS4-versie van de game voor benodigd

Mojang werkt aan een 'native' PlayStation 5-versie van Minecraft en zoekt spelers die deze versie willen testen.

Minecraft is wel al geruime tijd speelbaar op PlayStation 5 op Xbox Series-consoles, maar dit is in feite de game die vorige generatie is uitgebracht. Fans hopen al geruime tijd op een versie die speciaal voor de nieuwe generatie consoles is bedoeld, en eerder dit jaar gingen er al geruchten over.

Die geruchten blijken nu dus te kloppen. Op de Minecraft-website legt Mojang uit dat een versie speciaal ontwikkeld voor PlayStation 5 "het mogelijk maakt om de game effectiever op de console te laten draaien, zodat je je inventaris op de meest vloeiende manier in de lava kwijtraakt". Dit houdt in dat de game in 4K en 60 fps draait. De optie om de game in 120 fps te draaien - zoals op Xbox Series mogelijk is - lijkt er nog niet in te zitten.

Mensen die de native versie willen uittesten, moeten wel de PlayStation 4-versie in het bezit hebben. In de PS4-versie van de game moet vervolgens naar 'settings' en 'preview' genavigeerd worden. Logischerwijs kan dit alleen wanneer men de PS4-versie op een PlayStation 5 afspeelt.

De previewversie bevat tevens de nieuwe Tricky Trials-update. Mojang vraagt spelers ook om bugs op te sporen - fouten in de game dus, geen insecten - en die vervolgens door te geven aan het bedrijf. Men heeft geen toegang tot de Minecraft Store in deze versie. De previewversie is als het goed is op dit moment beschikbaar.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou