Nintendo werkt aan live-action The Legend of Zelda-film

Nintendo werkt aan live-action The Legend of Zelda-film

Shigeru Miyamoto is een van de producenten van de film

Nintendo heeft aangekondigd aan een live-action film gebaseerd op de The Legend of Zelda-franchise te werken.

Dat meldde het bedrijf gisteravond via een persbericht. De film wordt geproduceerd door Shigeru Miyamoto, de bedenker van de Zelda-franchise, in samenwerking met Hollywood-producent Avi Arad, de voormalige cco van Marvel Entertainment.

Wes Ball, de regisseur van de Maze Runner-films en het volgend jaar te verschijnen Kingdom of the Panet of the Apes, zal de regie voor zijn rekening nemen. De film wordt voor meer dan vijftig procent gefinancierd door Nintendo. De rest van de financiën komt op naam van Sony Pictures Entertainment, dat de film wereldwijd distribueert.

"Ik heb Avi-san gevraagd om deze film samen met mij te produceren en we zijn nu officieel gestart met de ontwikkeling", aldus Miyamoto. "Nintendo is nauw betrokken bij de productie. Het gaat tijd kosten om het af te krijgen, maar ik hoop dat jullie er naar uitkijken."

Verdere details over de Zelda-film zijn er niet. De franchise ontstond op de NES met The Legend of Zelda en afgelopen decennia zijn er verschillende uiterst succesvolle delen uitgekomen, zoals de Switch-game The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom eerder dit jaar.

Nintendo bracht eerder dit jaar samen met Illumination Entertainment de animatiefilm The Super Mario Bros. Movie uit, gebaseerd op Nintendo-mascotte Super Mario. De film was een groot succes en leverde meer dan 1,3 miljard dollar aan bioscoopopbrengsten op.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

‘Zelda’, ‘live-action’ en ‘Sony’. Drie termen die ik nooit had verwacht te lezen in hetzelfde stukje tekst. Ik kijk ernaar uit, maar ook wel een beetje huiverig… Al met al ben ik zeeeeer benieuwd!

0
test

Zelda en live action had ik wel verwacht. Maar Zelda en Sony is een ander verhaal. Ik dacht even dat ik nog niet goed wakker was.

0
test

Benieuwd hoeveel tekst Link krijgt.

0
test

Grote kans dat het niet om Link gaat maar over een Sheikah.

0
test

Zouden ze zichzelf daar niet mee in de vingers snijden? Je wil toch dat de hoofdpersonages uit de game ook herkenbaar zijn in de film. Ik zou het prima vinden als ze zich concentreren op andere verhalen en personages uit Hyrule. Misschien wel Tingle of Beedle 😂

0

Aanbevolen voor jou