Microsoft en Sony tekenen overeenkomst om Call of Duty op PlayStation te houden
Het bedrijf achter PlayStation is om
Sony en Microsoft hebben een overeenkomst getekend die er voor zorgt dat Call of Duty-games op PlayStation-consoles blijven verschijnen na Microsofts overname van Activision Blizzard.
Dat meldde Xbox-baas Phil Spencer vandaag op Twitter. "We zijn blij dat we kunnen aankondigen dat Microsoft en PlayStation een bindende overeenkomst hebben getekend die er voor zorgt dat Call of Duty op PlayStation blijft na de overname van Activision Blizzard. We kijken uit naar een toekomst waarin spelers wereldwijd meer keuze hebben om hun favoriete games te spelen."
Hoewel de overname van Activision Blizzard door Microsoft nog niet officieel doorgaat, lijkt alles er op te wijzen dat dit binnenkort gebeurt. Eerder deze week verloor de Amerikaanse waakhond Federal Trade Commission een rechtszaak versus Microsoft om de overname te blokkeren. Het Britse Competition and Markets Authority gaf onlangs ook al aan weer met Microsoft om tafel te gaan zitten om er uit te komen.
Microsoft sloot eerder al diverse deals met andere bedrijven en cloudstreamingdiensten. Zo liggen er bindende afspraken om Call of Duty tenminste tien jaar lang op Nintendo-consoles en Nvidia GeForce Now uit te brengen. Sony heeft een dergelijke overeenkomst eerder afgewezen - het bedrijf ging er van uit dat de Activision Blizzard-overname geblokkeerd zou worden, maar die hoop lijkt men nu te hebben laten varen.
Het is nog niet bekend wanneer Microsoft en Activision Blizzard de waarschijnlijke bevestiging van de overname aankondigen. De officiële deadline voor de deal is dinsdag 18 juli, maar onlangs bleek al dat deze deadline uitgesteld kan worden indien nodig - bijvoorbeeld zodat het CMA tevreden gesteld kan worden. Er zijn echter ook theorieën dat Microsoft daar niet op wil wachten en mogelijk buiten het CMA om de overname toch doordrukt. Dat zou het bedrijf bijvoorbeeld kunnen doen door de rechten van Activision Blizzard-games op cloudgamingservices aan een derde partij te kunnen verkopen in Groot-Brittannië.