'Meningen over Bungie's nieuwe Marathon-game zijn niet geweldig'

'Meningen over Bungie's nieuwe Marathon-game zijn niet geweldig'

De game zou in ontwikkeling blijven omdat er al zoveel tijd en geld in zit

Het sentiment rondom de nieuwe Marathon waar Bungie aan werkt zou "niet geweldig" zijn.

Dat claimde gerenommeerd journalist Jason Schreier tijdens de Friends Per Second-podcast. Hij werd gevraagd hoe Marathon er voor stond. "Niet geweldig, zover ik gehoord heb", zo antwoordde hij.

Schreier: "Er is een reden dat de game voor dit jaar gepland stond en een heel jaar werd uitgesteld. De mensen waar ik mee heb gepraat zijn een beetje pessimistisch over de mogelijkheid dat die deadline gehaald wordt. Maar we zullen zien. Ik weet niet precies wanneer de game uit moet komen, ergens in 2025, ik weet het niet zeker."

Hij concludeerde: "Ja, het sentiment rondom de game is, van wat ik er over gehoord heb een paar maanden geleden, niet geweldig." Schreier vergeleek de game zelfs met Suicide Squad: Kill the Justice League, waarvan de ontwikkeling in 2017 begon toen het liveservicegenre populair was, en dat de ontwikkeling maar door bleef gaan omdat er al zoveel tijd en geld in was gestoken. "Ik ben bang dat er met Marathon hetzelfde gebeurt. De ontwikkeling begon toen extraction shooters erg populair waren, en ik weet niet of dat nog het geval is. En nu hebben ze er zoveel geld in gestopt, en is het project het verst gevorderd van alle concepten, en ik weet niet zeker of het echt succesvol kan worden."

Onlangs werd aangekondigd dat er 220 werknemers (oftewel 17 procent) van Destiny-ontwikkelaar Bungie worden ontslagen. Daarbovenop worden 155 Bungie-werknemers intern bij PlayStation aan de slag gezet en zullen 75 werknemers een nieuwe studio binnen PlayStation Studios vormen om daar verder te werken aan een nog niet onthulde sciencefictiongame. Bungie blijft werken aan de Destiny-franchise en Marathon.

Vorig jaar werd aangekondigd dat Bungie aan een nieuwe Marathon-game werkt. In de jaren negentig, nog voordat het bedrijf opgekocht werd door Microsoft en de studio Halo: Combat Evolved uitbracht voor Xbox, timmerde Bungie al aan de weg met de Marathon-games - first person shooters met een futuristisch tintje. De nieuwe sci-fi PVP extraction-shooter laat spelers in de huid kruipen van cybernetische huurmoordenaars bekend als Runners, die een verloren kolonie op de planeet Tau Ceti IV verkennen en jacht maken op rijkdom en faam. Het spel is in ontwikkeling voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat een grote miskoop is dit geweest voor Sony.

1
test

Dat, of gewoon een slecht management hedendaags. Hun verdere games lineup is ook niet heel groot.

0

Waarom hedendaags? Alle negatieve berichten rondom Bungie van de laatste tijd zijn allemaal dingen die al in werking waren gezet voor de overname. Dus ik zou juist zeggen slecht management voorheen. Zoals bijvoorbeeld een CEO die sportwagens koopt en zo.

0
test

Inderdaad. Hopelijk ligt de focus nu weer op hun sterkte: single player storytelling games uitbrengen. Dat is de reden waarom je kiest voor PlayStation.

0

De reden waarom ik kies voor playstation is omdat zij meer van de games uitbrengen die ik spelen wil en daarbij ook nog alle multiplatform games inclusief multiplayer games. En ze een VEEL betere ondersteuning hebben van de aziatische markt. Het exclusive aanbod van xbox is me te klein en kan ik ook al op PC spelen. Plus vrijwel mijn hele vriendengroep speelt online games op playstation, en bijna niet een op xbox. Wat ook te zien is aan dat als ik een playstation 5 wil verkopen ik m zo kwijt ben, maar ik een xbox aan de straatstenen niet kwijt raak tenzij ik m praktisch weggeef. Maar singleplayer storyteling games van sony is wel de minste reden waarom ik voor playstation kies. (Ik heb ook een xbox en een switch en een PC. Maar game veruit t meeste op PS5 en PC) Kom maar op met de misplaatste Sony Fanboy opmerkingen.

-1

Aanbevolen voor jou