Grand Theft Auto 5 was in augustus de bestverkochte game in Europa
Nieuws

Grand Theft Auto 5 was in augustus de bestverkochte game in Europa

Het spel verkocht beter dan Star Wars Outlaws

Grand Theft Auto 5 - een elf jaar oude game - was afgelopen augustus de bestverkochte game in Europa.

Dat blijkt uit data van GSD, dat werd gedeeld door Games Industry. Daarbij wordt data van de belangrijkste Europese landen meegenomen. Overigens zit hier geen data bij van Nintendo en 505 Games. Ook missen verkoopcijfers van de digitale versie van Black Myth: Wukong, een van de belangrijkste releases van die maand. De fysieke versie wist plek 68 te bereiken.

Grand Theft Auto 5 staat al sinds release in 2013 ver bovenaan in de verkooplijsten, en dat was dus ook afgelopen augustus in Europa het geval. De game wist daarbij ook boven de andere belangrijke nieuwe release van die maand - Star Wars Outlaws - te komen, al gaf Ubisoft onlangs al aan dat de verkoop van dat spel tegenviel.

Afgelopen augustus werden er 11,8 miljoen console- en pc-games verkocht in Europa. Dat is een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde maand het jaar ervoor.

Deels blijft Grand Theft Auto 5 al elf jaar goed verkopen doordat er na de initiële release nieuwe versies voor de game zijn verschenen op moderne platforms. Toch kan het langdurige succes van de game als een unicum binnen de game-industrie gezien worden.

Rockstar Games werkt ondertussen al geruime tijd aan Grand Theft Auto 6, dat ergens in het najaar van 2025 uit moet komen.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Producer wil Final Fantasy 16 ook op Xbox uitbrengen
Nieuws

Producer wil Final Fantasy 16 ook op Xbox uitbrengen

Beter laat dan nooit

Producer Naoki Yoshida zou Final Fantasy 16 ook graag op Xbox-consoles uitbrengen.

Dat zegt hij in een interview met Sports Illustrated. "We hebben natuurlijk de pc-versie van de game aangekondigd, dus als we naar een Xbox-versie kijken, dan willen we hem wel graag uitbrengen op Xbox. Maar als het gaat over details zoals wanneer de game uitkomt en dergelijke, zijn we niet in een positie om daar iets over te delen. Maar natuurlijk wil ik zeggen dat er niet nul hoop is, en we willen het zeker bereiken. Dus spelers moeten de hoop niet opgeven."

Final Fantasy 16 was aanvankelijk een PlayStation 5-exclusive, maar kwam vorige maand ook uit op pc. Een Xbox-versie zou passen bij het voornemen van uitgever Square Enix om hun grote games voortaan op meer platforms beschikbaar te maken. Die koerswijziging werd in mei bekendgemaakt. Op die manier "kunnen meer klanten van onze grote franchises en AAA-games genieten, waaronder al uitgekomen spellen".

Yoshida stipt daarnaast ook de mogelijkheden voor een remake van Final Fantasy 9 aan, waar al jaren geruchten over gaat. "Ik weet natuurlijk dat er verzoeken zijn om Final Fantasy 9 te maken, maar als je over FF9 nadenkt, dan is het een gigantische game. Als je aan die grootte denkt, vraag ik me af of het mogelijk is om dat als één game te remaken. Het is een lastige. Dat is een moeilijke vraag."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Sifu en meer komen deze maand naar Game Pass
Nieuws

Sifu en meer komen deze maand naar Game Pass

Vechtkunst

Microsoft heeft bekendgemaakt welke games de komende weken aan abonnementsdienst Game Pass worden toegevoegd.

De meest opvallende game is Sifu, de kungfu-game die in 2022 hoge ogen gooide. Het spel wordt deze woensdag al aan de dienst toegevoegd. Ook Inscryption is een veelgeprezen game die nu naar Game Pass komt. De vreemde en absurdistische kaart-game wordt op 10 oktober toegevoegd.

Tot slot komt ook Mad Streets naar Game Pass, een multiplayer party-game uit 2022 waarin spelers elkaar op hilarische wijze om de oren slaan. Deze wordt op 7 oktober toegevoegd.

Microsoft benadrukt daarnaast dat er tijdens Tokyo Games Show als verrassing een aantal games in de gamecatalogus zijn gezet, die nu speelbaar zijn. Die titels zijn All You Need Is Help, Legend of Mana, Trials of Mana en We Love Katamari Reroll+ Royal Reverie.

Ook zijn er twee games die al op de duurdere versie van Game Pass stonden, maar nu aan het goedkopere Standard-niveau worden toegevoegd. Dit abonnementsniveau werd kort geleden door Microsoft geïntroduceerd voor een lagere prijs, maar veel games verschijnen niet direct op dit niveau. Op 2 oktober komen daar nu wel honkbalgame MLB The Show 24 en het verhalende spel Open Roads bij.

Zoals elke maand verdwijnen er ook weer een aantal titels van de dienst. Het gaat dit keer om Dyson Sphere Program, Everspace 2, From Space, F1 Manager 2023 en Scorn. Deze games zijn vanaf 15 oktober niet meer beschikbaar.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Themamuziek Dragon Age: The Veilguard van componist Hans Zimmer nu te beluisteren
Nieuws

Themamuziek Dragon Age: The Veilguard van componist Hans Zimmer nu te beluisteren

Nog 30 dagen

Ontwikkelaar BioWare heeft de themamuziek van het aankomende Dragon Age: The Veilguard online gedeeld.

De muziek is gemaakt door Oscar- en Grammy-winnende componist Hans Zimmer, bekend om zijn werk in films als Gladiator, Interstellar, Dune, The Dark Knight en Inception. Zimmer maakte de muziek samen met Lorne Balfe, waar hij vaker mee samenwerkt.

In Dragon Age: The Veilguard, de vierde game in de Dragon Age-reeks, trekken spelers erop uit om de vernietigende kracht van de elvengoden tegen te gaan. Spelers staan bekend als Rook, die samen met zijn of haar metgezellen aan de frontlinie vecht.

Dragon Age: The Veilguard komt op 31 oktober uit voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Dat is bijna tien jaar na het vorige deel, Dragon Age Inquisition, dat in 2014 verscheen. Het nieuwe themanummer is hieronder te beluisteren.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!