Gerucht: Black Myth: Wukong-dlc gepland voor begin 2025
Nieuws

Gerucht: Black Myth: Wukong-dlc gepland voor begin 2025

De uitbreiding zou rond het Chinese nieuwjaar verschijnen

Ontwikkelaar Game Science zou begin volgend jaar de eerste uitbreiding op Black Myth: Wukong willen uitbrengen.

Dat claimt Daniel Camilo, een in China gevestigde journalist en consultant binnen de game-industrie. Game Science zou de dlc rond of kort na het Chinese nieuwjaar, dat op 29 januari 2025 wordt gehouden, willen uitbrengen. Camilo zegt dit van "erg betrouwbare bronnen die dichtbij de ontwikkelaar staan" te hebben gehoord. In een vervolgtweet benadrukt de journalist dat plannen altijd kunnen veranderen.

Officieel is er nog geen dlc voor Black Myth: Wukong aangekondigd, maar onlangs meldde Daniel Wu van Hero Games - de grootste externe aandeelhouder van Game Science - nog aan Bloomberg dat er inderdaad aan een uitbreiding wordt gewerkt. Details over deze uitbreiding zijn er nog niet. Wel opperde het artikel dat uitbreidingen zeker tegenwoordig voor een opleving van een game kunnen zorgen, en wordt er naar Elden Ring-dlc Shadow of the Erdtree gewezen als voorbeeld daarvan.

Black Myth: Wukong is al enige tijd verkrijgbaar op PlayStation 5 en pc. Het op Unreal Engine 5 ontwikkelde spel is min of meer een vertolking van en een vervolg op het bekende Chinese verhaal Journey to the West. In dit verhaal is de Monkey King vijfhonderd jaar gevangen onder de Wy Zhi Shan-berg. Lees hier meer over de connectie tussen Black Myth en Journey to the West.

De game is een singleplayer actie-rpg waarin spelers als de 'Destined One' door een grote verscheidenheid aan gebieden reizen geïnspireerd door het hierboven genoemde verhaal, terwijl men in actievolle gevechten beland.

Marcel Vroegrijk beloonde het spel met een 8 in de Gamer.nl-recensie: "Black Myth: Wukong doet meer dingen goed dan fout. Het begint wat eigenaardig, speelt soms stroef en de onophoudelijke stroom aan bazen komt je vroeg of laat de neus uit. Maar het zit verrassend slim in elkaar en voelt vooral erg verfrissend, ook al heb je ‘het verhaal’ van Journey to the West ongetwijfeld al een keer gehoord of gezien."

Overigens staat er ook nog altijd een Xbox Series-versie van de game gepland, maar die is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De precieze reden is niet bekend en is een geliefd onderwerp van speculatie. Microsoft gaf onlangs nog aan dat het uitstel niets te maken heeft met eventuele beperkingen van het Xbox-platform.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Balatro nu verkrijgbaar op iOS en Android
Nieuws

Balatro nu verkrijgbaar op iOS en Android

Ook via Apple Arcade

De populaire roguelike pokergame Balatro is nu verkrijgbaar op iOS en Android.

Het was al bekend dat de game gisteren uit zou komen op iOS en Android. De game kost 9,99 euro. Via Apple Arcade is daarnaast Balatro+ speelbaar. Men heeft alleen een abonnement op de service nodig om de game te spelen.

Balatro is een roguelike waarin spelers decks bouwen en pokeren. Men kan verschillende soorten kaarten verkrijgen en daarmee combo's creëren om hoge scores te halen. De game is verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch, pc en Mac.

Ron Vorstermans gaf het spel een 9 in de Gamer.nl-review: "Er zal wellicht teleurstellende dlc komen, er zullen tijden komen dat het spel nergens meer wordt genoemd, maar Balatro zal er altijd voor je zijn als je even niets te doen hebt. Dit is zo’n game waarvan het simpele concept zich leent voor bijna onbegrensde diepgang. Zelfs na tientallen uren spelen weet deze roguelite deckbuilder je te verrassen met strategieën waarvan je niet wist dat ze mogelijk waren."

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nieuwe trailer van tweede The Last of Us-seizoen getoond
Nieuws

Nieuwe trailer van tweede The Last of Us-seizoen getoond

Het tweede seizoen verschijnt in 2025 op HBO Max

HBO heeft een nieuwe teaser trailer van het aankomende tweede The Last of Us-seizoen gedeeld.

Onlangs kwam er al een korte teaser uit, maar deze nieuwe teaser trailer bevat twee minuten aan beelden. Personages als Joel, Ellie, Dina en Isaac komen voorbij. Ook de nieuwe rol van Catherine O'Hara, die in de serie een psycholoog van Joel lijkt te gaan spelen, komt voorbij.

De video bevat daarnaast een bewerkte versie van het nummer 'Future Days' van Pearl Jam. Dit nummer speelt een belangrijke rol in The Last of Us: Part 2, de game waar dit seizoen op gebaseerd is.

Eerder werd al bevestigd dat het tweede The Last of Us-seizoen in 2025 uitkomt op HBO Max en uit zeven afleveringen bestaat. De gebeurtenissen uit de tweede game staan centraal, al is al bevestigd dat men meer dan een seizoen nodig heeft om het te verfilmen.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Postbezorggame Tanuki: Pon’s Summer onthuld
Nieuws

Postbezorggame Tanuki: Pon’s Summer onthuld

Komt naar Xbox-consoles, Switch en pc

Tijdens de Xbox Tokyo Game Show-presentatie werd de postbezorggame Tanuki: Pon’s Summer aangekondigd.

In de game besturen spelers een Japanse wasbeerhond die op een BMX rijdt en post bezorgt in een Japans dorpje. Daarnaast helpt hij de lokale bevolking met allerlei klusjes en doet hij trucjes op zijn fiets.

Verder kunnen spelers insecten vangen, sushi maken, sumoworstelen en honkbal spelen. Ook kan men allerlei decoraties vrijspelen om de Great Tanuki Shrine te versieren voor het aankomende Matsuri-festival.

De game wordt ontwikkeld door Denkiworks, bestaande uit voormalige werknemers van Q-Games, een studio die onder andere bekend is van de Pixeljunk-games. Tanuki: Pon’s Summer verschijnt op een nog onbekend moment voor Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch, Steam en Microsoft Store.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!